©  Foto:

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation finder du i det gamle postkontor på Trianglen på Østerbro.

ENIGMA Torv åbnede for publikum i januar 2017 og huser et postkontor, en cafe, en designbutik og museumsaktiviteter. Museet er fortsat under ombygning og åbner udstillinger og legeland i 2019. På ENIGMA Torv kan du se et mindre udvalg historiske genstande fra museets righoldige samling som fortæller historien om kommunikation i Danmark fra postvæsnet blev grundlagt i 1624. Museet tilbyder løbende aktiviteter som debatter, foredrag, samtalecafeer etc. til både børn og voksne om temaer inden for kommunikation.

Børneaktiviteter

På ENIGMA Torv kan børn lege med robotter, spille brætspil, klæde sig ud i gamle postuniformer og tegne deres egne frimærker. Cafeen Kantina tilbyder specielle børnemenuer, og der er god plads til leg.

ENIGMA Kantina

Cafeen drives i samarbejde med Meyers og tilbyder sunde og velsmagende frokostretter, kager og bagværk fra Meyers og mange slags kaffe og te. Kantina har åbent for aftensmad onsdag–fredag, hvor der serveres simreretter ved langborde. Maden får følgeskab af en samtalemenu med forslag til spørgsmål som kan sætte samtaler i gang over gryderne. Emnerne kan være overvågning, it-sikkerhed, hvad vi mister, når vi ikke skriver breve til hinanden, eller hvornår man må have telefonen med til middagsbordet. Hver weekend serverer Kantina byens bedste brunch.