Esbjerg City Half - halvmaraton

Halvmaraton i centrum af Danmarks yngste storby Esbjerg.

Esbjerg City Half er Esbjergs nye halvmaraton, der sender nybegyndere og erfarne løbere ud på en spændende rute i centrum af Danmarks yngste storby.

Løbet foregår den 22. august 2021

Bag Esbjerg City Half står Sport & Event Park Esbjerg og Esbjerg Atletik og Motion, og løbet bliver arrangeret i et partnerskab med Esbjerg Kommune og Esbjerg City.

Ruten for Esbjerg City Half er designet, så deltagerne både løber ad midtbyens gader, forbi den driftige havn og igennem den smukke vestjyske natur, og vi ser frem til at lade løberne opleve alt det bedste af Danmarks EnergiMetropol.

Deltagerne kommer til at løbe forbi mange af byens kendte vartegn som Musikhuset Esbjerg, Mennesket ved Havet og Blue Water Arena. 

Løbet er officielt certificeret
Esbjerg City Half er officielt certificeret af Dansk Atletik Forbund og DGI, og det sikrer løberne, at deres resultater gælder på de danske ranglister, samtidig med at de er garanteret et velorganiseret løb efter de højeste internationale standarder. Arrangørernes mål er at nå 1300 deltagere det første år, og håbet er, at løbet udvikler sig, så det inden 2020 har 5000 deltagere.

Start og mål for løbet ligger på Gl. Vardevej ved Blue Water Dokken, der også bliver base for løberne. Der løbes samtidig en del kilometer i midtbyen med Torvet som omdrejningspunkt. 

Mere information om løbet
Mere information om løbet findes på www.esbjerghalf.dk, hvor tilmeldingen også er åbnet.