©  Foto:

The Eternal - Morten Schelde på Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Dyk ned i en verden af kunstnerisk forbindelse og evighed med Morten Scheldes udstilling, "Det Evige". I denne bemærkelsesværdige udstilling udforsker Schelde et kreativt samspil mellem sine egne tegninger og Tegners skulpturer. Opdag de subtile bånd mellem fortid og nutid, og lad dig fordybe i de dybe temaer, der væves gennem værkerne.

Tegninger i samtale med Tegners skulpturer

Ved første øjekast kan forskellene synes flere end lighederne, men ved nærmere eftertanke opdager man slægtskabet. Det evige fungerer som en vejledning for besøgende, når Mortens tegninger interagerer med Tegners skulpturer.

Læs mere om udstillingen på Rudolph Tegners Museum

Et skib, der svæver i et rum: En monumental tegning

Især "Det Evige" er et imponerende værk. Billedet måler 200 x 300 cm og består af to dele. Et skib dominerer midten af billedet, næsten som om det binder de to dele sammen. Det er et monumentalstykke. Skibet svæver i et rum, hvor gulvet synes at opløses, og tæpper fra begge sider skaber et vandfald. Loftet forestiller en skovbund med træer, hvor træerne vokser nedad, og skovbunden har øjne.

Længere inde i billedet ses et stort vindue med udsigt til bakker. Til venstre i billedet ses en trappe, der fører op til mørket, til et univers med stjernehimmel. Trappen er dekoreret med mindre billeder og kander, og ved dens fod ligger ure og et kranie spredt omkring.

Til højre falder blomster i grønne, blå, orange og lilla farver stille ned. Mellem trappe og skib står en nøgen kvindefigur, der smelter sammen med klippen. Motivet med den unge kvinde, der vender ryggen til, genkendes fra Tegners gravmonument til sin mor.

Find åbningstider og billetpriser på Rudolph Tegners Museum

Morten Schelde

Morten Schelde har i mange år anvendt attributter i sine værker, som han gentagne gange vender tilbage til: trapper, skibe, landskaber, og i denne udstilling knyttes disse attributter sammen med Tegners historie. Skibet Dagmar, der førte Tegner til Akropolis, og natur fra Statueparken. Emner som melankoli og den ensomme vandrer klinger også i Tegners livshistorie, ligesom Morten Scheldes tilbagevenden til ugler som motiv, genklinger hos Tegner.

Besøg Rudolph Tegners Museum og Statuepark

"The Eternal" er en udstilling, hvor Morten Scheldes tegninger interagerer med Tegners skulpturer. Et usædvanligt par, der ved nærmere eftersyn glimter med små overraskelser. Tegner og Morten er kunstnerisk forbundne på mere end én måde, hver forankret i deres egen tidsalder og billedsprog.

Hvad betyder det evige så for dem? Et bud kunne være, at det evige forbinder os som mennesker. De store følelser og episke fortællinger, og de små ting i hverdagen. Både og. Det handler om det, der giver mening for os, det der giver os frihed til at være dem, vi er.