VisitDenmark

Femøboen Inge-Lise Bisted

Turforslag for øentusiaster og andre med eventyrblod i årerne.

Femø er især kendt for Jazzfestival og Kvindelejr, to traditionsrige, fantastiske sommerbegivenheder, som er værd at gæste, men der er meget andet at komme efter.

Der er flere måder at komme til Femø på. Man kan sejle selv, Femø Havn er Lollands mest besøgte lystbådehavn, man kan flyve, der er landingsplads for sportsfly lige ved siden af kroen, eller man kan tage med færgen Femøsund. Den sejler fra Kragenæs, køb en fælles turistbillet til alle småøerne og få rabat. Nyd sejlturen som tager 50 minutter, hvis man er rigtig heldig, får man måske øje på et marsvin undervejs. Fremme på Femø Havn, kan man slentre hen til Havnehøkeren, hvor man kan proviantere og leje cykler. Det er en god ide at downloade app’en Naturlandet Lolland-Falster; hvis man vælger ’Kystområder og øer’, kan man følge ruten rundt på Femø med mange besøgspunkter. Femø er en rigtig landbrugsø, hvor markerne bugter sig i bakkedal med gærdevolde med pilehegn.

Ud over det smukke landskab i fredelige omgivelser med fugleliv, gode strande og stier, kan man rundt omkring på Femø finde åbne haver med snakkesalige værter, små gallerier og flere kunstværker. I det smukke anlæg i Nørreby kan man se tre skulpturer af billedhugger Hanne Varming, som har boet på Femø i en årrække og fundet inspiration til nogle af sine værker her. I sommerhalvåret kan man gå på bænkejagt og se, hvor mange dekorerede Femøbænke man kan finde, man kan også lede efter eventyrlige figurer i træerne i ”Eventyrstrædet”.

Femø Kro kan man nyde et dejligt måltid mad, her kan man også overnatte, hvis man da ikke vælger at booke en shelter på Sportspladsen med adgang til køkken og brusebad i klubhuset. På Fasangården er der naturcamping, galleri og salg af Femø Æblemost. I Sønderby kan man besøge det lille ømuseum og Kinnerupgård med åben have og loppemarked. Femø Kirke med dramatiske kalkmalerier er også et besøg værd. Vil man gerne have nogle gode historier med på vejen, kan man vælge at sætte fødderne på forførende Femø, når naturguiden viser rundt.

Mange hilsner Inge-Lise Bisted, Femøboer og Øentusiast.