Fjordliv - Glyngøre Havn

Foto: Jesper Nielsen-Krogh
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Færgevej 7

7870 Roslev

Kontakt

Telefon:25 67 59 89

Limfjorden er mere end et flot skue - det er også et mylder af liv!

Kom med til Fjordliv og mød naturvejleder Jesper, der kan fortælle om alle de spændende dyr, som fjorden rummer og lær hvordan du fanger rejer, krabber, muslinger og søstjerner - og efterfølgende tilbereder dem, så du får en lækker ret eller blot en hurtig snack.

Henover sommeren kan du besøge Fjordliv på udvalgte steder ved Skiveegnens havne.

Arrangementer 2020 Glyngøre 

Onsdag d. 1. juli. Kl. 11-15 Glyngøre Havn

Vi stiller vores andet sekskantede akvarie op her på havnen og du kan være med til at bestemme hvilke dyr og planter der skal indfanges. Derefter indretter vi akvariet med planter og sten, så det passer til dem. Alle der kommer forbi akvariet er velkomne til at skifte dyrene ud med andre, men husk at behandle dem ordentligt. Der vil blive taget særlige hensyn til personer med indlæringsforstyrrelser/bevægelseshæmmede, men alle er naturligvis velkomne.

Onsdag d. 8. juli kl 11-15 Glyngøre strand

Glyngøre har fine badestrande og masser af sandbund et godt stykke ud, så her lever den lille lækre Hestereje godt. Vi undersøger dens liv og levesteder- Og så smager vi på den. Når vi tilbereder dem på forskellige måder, får vi også viden om camouflage og andre naturligheder. Der udlånes rejehov og din fangst kan du få med hjem i en pose, eller en sæk, hvis du har været rigtig flittig. Der vil blive taget særlige hensyn til personer med indlæringsforstyrrelser/bevægelseshæmmede, men alle er naturligvis velkomne. 

Onsdag d. 15. juli kl. 11-15 Glyngøre strand

Vi står lige bagved Glyngøre Kulturstation og fortæller om sildens store betydning for den lille driftige by. Der er mulighed for at gå en tur på den nye sildesti som ved hjælp af poster flere steder i byen fortæller om silden og byen. Inde på museet kan man også selv gå på opdagelse efter ”sildens historie. Det vil være muligt at smage gammeldags saltede spegesild og evt. få opskriften. Der er mulighed for at låne grej til gå på jagt efter sild eller andet godt i fjorden. Hør hvordan fuglene jager. Der vil blive taget særlige hensyn til personer med indlæringsforstyrrelser/bevægelseshæmmede, men alle er naturligvis velkomne 

Lørdag d.8. August kl. 11-15 Glyngøre havn

I forbindelse med Glyngøre sildefestival vil vi ryge sild så du kan få en smagsprøve. Hvordan og hvad spiser sild. Vi har fanget forskellige slags fisk og fortæller om deres liv under havoverfladen. De mest almindelige fisk på det lave vand vil være repræsenteret. Vi stiller al vores grej til rådighed den dag. Der vil blive taget særlige hensyn til personer med indlæringsforstyrrelser/bevægelseshæmmede, men alle er naturligvis velkomne.

Lørdag d. 8. August kl. 21-23 Glyngøre strand

Vi fortæller om natfiskeri og hvorfor det ofte giver mere fangst end mit på dagen. Man kan prøve en klassisk Glibe og måske får du tips til at finde spændende sten på stranden i mørket. Der vil også være fortællinger om andre nataktive rovdyr end mennesket. Vi låner lommelygter ud så du kan udforske stranden og fjorden ved nattetide. Alle er velkomne.

 

 

Adresse

Færgevej 7

7870 Roslev

Åbningstider

01 Jul 20 / 01 Jul 20

Wed

11:00 - 15:00

08 Jul 20 / 08 Jul 20

Wed

11:00 - 15:00

15 Jul 20 / 15 Jul 20

Wed

11:00 - 15:00

08 Aug 20 / 08 Aug 20

Sat

11:00 - 15:00

Sat

21:00 - 23:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Destination Limfjorden