skip_to_main_content
©  Foto:

Fjordstien: Orø Ø-hop 35-45 km

Fjordstiruten “Ø-hop til Orø, på 35-45 km,” tager jer øst for Holbæk, forbi strand, camping med wellness, frodige skove og ombord på to færger fra og til øen Orø, i hjertet af Isefjorden.

 

Tag på en endagscykeltur langs Isefjordens sydligste kyster, hvor alle kan være med - også de mindre børn. Ved bunden af Isefjorden kommer I helt tæt på den ikoniske Munkholmbro og ikke mindst Munkholm Kioskens populære is. Turen tager jer igennem hyggelige landsbyer, som Ejby med en idylisk strand og havn. I får en en mindeværdig oplevelse på en vaskeægte, gul trækfærge fra Hammer Bakke til øen Orø, i hjertet af Isefjorden, samt en tur (og en velfortjent pause) på den lidt større færge fra Orø til Holbæk.    

Her på siden finder I en oversigt over oplevelser og seværdigheder på turen, en rutebeskrivelse, kort, priserne for færgerne samt overnatningsmuligheder. Print eventuelt denne side og tage den med på turen.  

 

Kort over Fjordstien cykelruten med ø-hop til Orø

 

Oplevelser på Fjordstien

 1. Købsstaden Holbæk
 2. Holbæk Marina
 3. Holbæk Fjord Camping og Wellness med pool
 4. Dragerupskov
 5. Ishuset Munkholm Kiosken
 6. Munkholmbroen
 7. Tempelkrogens familiecamping med legeplads og café
 8. Bramnæs Vig
 9. Ejby og Ejby strand
 10. Trækfærgen Østre Færge ved Hammer Bakke
 11. Øen Orø - Isefjordens perle, med dyrepark, kunst, historiske museer, udsigtspunkter, trampestier og mange spisesteder. 

 

Rutebeskrivelse

Start turen i Holbæk (1). Der er en lang række spændende seværdigheder i Holbæk, som I kan opleve ved starten eller slutningen af turen. Fra Holbæk følger I Fjordstien skiltene øst langs Holbæk havn til Holbæk Marina (2) med mange fine både. Følg skiltene væk fra marinaen, forbi Holbæk Fjord Camping og Wellness (3), hvor der er mulighed for at nyde deres wellness faciliteter eller tage en dukkert i deres pool. Ruten fortsætter hen mod Tjebberup, over Dragerupvej og hen på Dragerup Skovvej, som tager jer igennem Dragerupskoven (4). Følg skovvejen næsten helt ned til Søminestationen, som blev opført i 1883. Herfra cykler i mod sød, af Bredetved Strand, en sti, med en smuk udsigt over fjorden. Følg Fjordstiens skilte ned til Munkholmvej. Her kan I få en forfriskning i det meget populære ishus "Munkholm Kiosken" (5) og se en skøn udsigt af Munkholmbroen (6).

Munkholmbroen ved Holbæk i fjordlandet

Enten fortsætter I mod syd, ad Eriksholmvej, eller drejer ind på Munkholmbroen og cykler over broen. Herefter fanger I Fjordstien igen på Elverdamsvej og følger skiltene. Hvis I tager over Munkholmbroen reducerer I ruten med ca. 10 km. Bemærk dog, at turen over Munkholmbroen er 2 km uden cykelsti, på en strækning, hvor der kan forekomme en del trafik.

Hvis I fortsætter sydpå, tager Fjordstien jer forbi Tempelkrogens Familiecamping (7), hvor I kan få endnu en forfriskning og børnene kan lege på lejepladsen, mens I nyder udsigten over Isefjorden og hestene som går lige nede ved fjorden. Fortsæt med at følge Fjordstien rundt om den sydligste del af Isefjorden. I vil finde Fjordstiens skilte hele vejen rundt.

Fjordstien skilt;

På den østlige side af Isefjorden fører Fjordstien jer helt hen til kysten langs med Isefjorden, med udsigt til Bramnæs Vig (8). Her er vandet særligt roligt, så mange fugle holder af at være der. Også fiskere finder Bramsnæsset attraktivt til at fange fisk. Før i tiden holdt sæler også til her. 

Fortsæt nordpå til landsbyen Ejby og Ejby Strand (9), hvor I kan tage en dukkert og nyde en frokost. Herfra er der kun ca. 12 km til trækfærgen ved Hammer Bakke, "Østre Færge" (10), som tager jer til Orø. 

Resten af dagen kan I nyde på øen Orø - Isefjordens perle (11), hvor en masse spændende oplevelser venter. Læs mere om seværdigheder på Orø

 

Kort over Fjordstien 

 • Kort over Fjordstien 
 • Kort over Orø
 • Kort over Holbæk
 • Fjordlandet kortet: Hent et gratis kort over Fjordlandets seværdigheder på en af Turistbureauerne (VisitHolbæk, VisitRoskilde, VisitOdsherred eller VisitFrederikssund). Bemærk, at dette kort kun giver et overblik, men er ikke detaljeret nok til at cykle efter. 
 • Sjælland på Cykel kort over Nordvestsjælland: Dette kort kan købes på VisitHolbæk turistbureauet. Kortet viser i alt 12 cykelruter i Vestsjælland, Hornsherred og Odsherred. Pris: 60.- kr. 
 • Nord- og Vestsjælland cykelkort, som er vandfast og viser flere cykelruter i Nordvestsjælland. Pris: 150.- kr. 
 • Fjordstien kort og bog: Dette kort er inddelt i 7 mindre kort over Fjordstien, så I nemt kan se på dem på cykelturen. Kortet kommer også med en lille bog op oplevelser langs med Fjordstien. Pris: 99.- kr. 

Derudover kan du på turistbureauerne (VisitHolbæk, VisitRoskilde, VisitFrederikssund og VisitOdsherred) også få udleveret brochuren "Ta' 4 Færger - på rejse gennem det grønne langs det blå."

 

Priser og færgetider

På færgerne kan I betale med kontant, kort eller MobilePay. Hvis I er friske på at cykle hele Isefjorden rundt over et par dage, så kan I spare penge ved at købe billetter til "De 4 Færger", som forbinder Fjordstien. Billetten giver jer én tur på hver færge (Holbæk-Orø; Orø-Hammer Bakke; Sølager-Kulhuse; Hundested-Rørvig) og hver færgetur skal ikke bruges på samme dag. Eksempelvis koster en samlet cykelbillet 90 kr.- for cyklisten og 38 kr.- for cyklen, dvs. i alt 128 kr.-. Køb billetter til De 4 Færger ombord på en af færgerne eller på VisitHolbæk turistbureauet (Ahlgade 1C, 4300 Holbæk). 

Nedenfor finder I links til færgetiderne samt priser for almindelige færgebilletter. 

 

Billetter til de fire færger

 

Overnat på Orø eller i Holbæk

Ruten tager jer forbi en masse hyggelige overnatningsmuligheder til gode priser. Hvis I f.eks. gerne vil bruge en ekstra dag på at gå på udforske øen Orø, så kan I overnatte I alt fra Bed & Breakfast, camping, telt eller endda en tipi. Og hvis planen er at gå på opdagelse i byen Holbæk, så finder en en masse fine og hjemlige muligheder for overnatning i Holbæk. Se mere her.

 

Overnat på Orø

 • Orø Strandcamping: sæt telt op eller lej en hytte eller en af deres trætelte
 • Hegnegården B&B med værelser eller tipier
 • Orøstand Dyrepark med teltpladser
 • Bybjerggård B&B
 • Fjordhus B&B
 • Orø B&B - Bo i haven

 

Overnatning i Holbæk i nærheden af ruten

 • Holbæk Fjord Camping og Wellness
 • Tempelkrogens Familiecamping
 • Holbæk by bolig B&B
 • Hotel Strandparken
 • Hotel Sidesporet

 

 GOD TUR!

 

Find flere cykelruter i Nordvestsjælland