VisitDenmark

Fra Gravhøje til panoramaudsigt - Himmelev Sløjfen (30 km)


På snedige stier mellem gravhøje: 
Turen går fra Roskilde Station med kurs mod Himmelev Skov.

Her kan du hoppe af cyklen og gå plankegang over Kildemosen, før turen fortsætter ud i et klassisk oldtidslandskab med gravhøje og levende hegn. Fornem historien helt tæt på ved at besøge den store jættestue fra bondestenalderen, der har 5000-6000 år på bagen!

Himmelev skov var oprindelig en gammel grusgrav, men er i dag en fin ny skov med mulighed for mange forskellige aktiviteter. Stil cyklen og gå en tur op på bakken, hvor du kan sætte dig på den lille bænk og nyde den smukke udsigt over byen og Fjorden. Står du tidligt op, bliver du belønnet med et rigt dyreliv i det smukke, rå landskab.

På turen bliver du præsenteret for en helt fantastisk udsigt over Roskilde Fjord og Bolund, som er en iøjefaldende og fredfyldt lille halvø i Roskilde Fjord.

Du kan parkere cyklen og gå ud til Bolund, som blev fredet i 1941. På halvøen finder du Bolundstenen, der er et levn fra istiden.

Sagnet siger dog, at den store granitsten ikke kom med isen, men at den blev kastet af en troldkælling imod Ågerup Kirke for at stoppe kirkeklokkernes ringen. Stenen nåede dog ikke så langt og kan stadig ses den dag i dag.

Fra toppen af halvøen er der en flot panoramaudsigt over Roskilde Fjord, som du ikke må snyde dig selv for!

 

Husk at hente kortet med cykelruten på Turistbureauet!