VisitDenmark

Grøn Kløversti Nyborg (2,7 km)

Kom med på en hyggelig tur rundt i Nyborgs historiske bymidte og oplev blandt andet det imponerende fæstnings anlæg som omkranser Nyborg centrum og den længst bevarede bymur fra middelalderen.

 

Turens start

Med udgangspunkt fra havnen går stien ind ad den nu forsvundne strandport, anlagt af Christian 3., forbi Rosenbækken, hvor du kan se resterne af den længst bevarede bymur fra middelalderen i Danmark. Herfra går turen ind gennem Kongegade nu en af Nyborgs handelsgader og videre af Slotsgade, der grænser op til slotssøen og voldgraven omkring Nyborg Slot og sporene fra det imponerende fæstningsanlæg.

Fæstningsanlægget

På fæstningsanlægget, oprindeligt anlagt af Christian 3. som en del af Danmarks første hovedstad, er der et fint kig ud over byen. Her er også mulighed for at opleve voldenes særlige natur, fx er der fundet eksemplarer af Nordlig Fugleedderkop.

Vandtårnet

På fæstningsanlægget findes også det gamle vandtårn nær Dronningens Bastion, der i dag er fredet, og åbent ved særlige lejligheder. Herfra går turen mod Møllebakken og ud gennem Landporten, der sammen med Strandporten var indgangene til Christian 3.s befæstede by. Fra landporten følges den brostensbelagte vej med lindetræerne ud til Ravelinsvej, som Nyborg Kirkegård grænser op til. Kirkegården har en særlig historie, da dele af kirkegården ligger på det tidligere fæstningsterræn.

Kirkegården og Vor Frue Kirke

Fra kirkegården løber den grønne sti hen over den sidste bastion på det tidligere fæstningsanlæg, Prins Carls bastion og videre forbi Vor Frue Kirke, der blev anlagt af Margrethe 1. i 1388. Bag kirken er der et kig ned gennem Nyenstad, der også er fra Christian 3.s tid. Bygningerne her blev formentligt bygget til at huse flådens folk. Fra Skippergade går stien tilbage til Adelgade og Nyborg Havn.

God tur!

 

Praktisk information

De fire Kløverstiruter starter på Vesterhavn 3a, 5800 Nyborg og er skiltet med uret rundt.

Vi anbefaler at du bruger kortet øverst på siden til at gå ruten, her kan du blandt andet også se fem stop som vi synes du skal kigge nærmere på. Det kan du gøre her.
Er du mere til et fysisk kort, kan dette fås hos VisitNyborg (Torvet 2b, 5800 Nyborg) og ved startstedet. 

OBS: Da denne rute går igennem Nyborgs centrum, over kirkegårde mv. er det nødvendigt at trække cyklen flere steder. Alternativt anbefaler vi at du vælger at gå denne rute, da den flere steder er mere velegnet til en vandretur. 

Kløverstierne i Nyborg

Vi glæder os til at vise dig spændende og anderledes oplevelser i Nyborg inden for såvel kultur som natur. Kløverstiruterne er fra ca 2,7 til godt 33 km. Flere af ruterne kan også kombineres, så de bliver længere eller kortere efter behov. Se alle ruterne her.