Guidet byvandring i Gilleleje | Oplev det gamle fiskerlejes historie

Foto: Ann Jørgensen
Begivenheder
Begivenheder
Kom med på en guidet byvandring og hør om Gillelejes spændende historie i det gamle fiskerleje.
Adresse

Havnevej 15

3250 Gilleleje

Kontakt

Gilleleje er fisker- og turistbyen på Nordkysten af Sjælland. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie som også omfatter sørøveri og skibsforlis.

Byens fiskere byggede i 1530erne den første protestantiske kirke i Danmark og i en 14-dages periode reddedes 1300 danskere af jødisk afstamning til Sverige fra Gilleleje-området.

Alt det og meget mere fortæller kyndige guider, når der i juli og august hver mandag og torsdag er byture i Den gamle Bydel. Turene varer en times tid og har en længde på ca. en kilometer. Der sluttes af i Skibshallerne, museet for livet på Nordkysten af Sjælland fra omkring 1200 til i dag.

Dato: 6. juli til 17. august mandag og torsdag kl. 15.00

Pris: Turen koster 75 kroner og entré til museet er inkluderet. Unge under 18 gratis. 

Sted: Turene indledes ved det store anker på Havnevej i Gilleleje – og slutter med en rundvisning i Skibshallerne, som blandt andet rummer en af Danmarks ældste både til fiskeri fra stranden. Det er samtidig den båd i Danmark som har tjent længst i fiskeriet.

Turen arrangeres af Gilleleje og Omegns Museumsforening i samarbejde med Museum Nordsjælland. Og de tre guider, som står for turene på skift, kender byen særdeles godt. Det er nemlig museumsinspektør ved Gilleleje Museum siden 1978 Søren Frandsen og to tidligere formænd for Museumsforeningen, Svend Henrik Svendsen og Lars Thomsen, som begge er født i byen.

 

Adresse

Havnevej 15

3250 Gilleleje

Åbningstider

06 Jul 20 / 17 Aug 20

MandagTorsdag

15:00 -

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland