Guidet tur rundt om Fredensborg Slot

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
Oplev Fredensborg slot med den smukt anlagte Slotspark med den private have, urtehave, orangeri og et væld af spændende historier.
Adresse

Slottet 1B

3480 Fredensborg

Fredensborg ved Esrum sø er en smuk ramme om kongefamiliens liv, og det har en særstatus blandt de danske slotte, som dronningens mest benyttede residens efter Amalienborg.

Frederiks IV byggede det elegante slot og ledte den kongelige jagt, Zar Alexander kørte på cykel i omegnen når Europas Svigerfar samlede slægten i 1880’erne, og Prins Henrik valgte parken som sit sidste hvilested.

Kom på rundvisning rundt om slottet

I år er slottet lukket for besøg, og de populære guidede rundvisninger i slottet og haven var ved at blive aflyst. Men fire rutinerede guider er gået sammen om tilbyde en rundvisning rundt om slottet, og formidle slottets og parkens fascinerende historie. Det foregår i den periode hvor den Reserverede Have er åben - monarkens private have - er åben for besøg.

Hele sommeren kan du to gange om dagen få en rundvisning rundt om Fredensborg Slot.  Det elegante barokslot fra 1700-tallet, blev bygget som jagtslot for Frederik den 4, og det har igennem århundrede dannet rammen om mange større officielle statsbesøg og sammenkomster i kongefamilien. Guiderne viser dig havens særlig attraktioner, og tager dig tilbage i historien med historier om kongelige jagter, mystiske skulpturer og den store kongelige familie.

Hvornår & hvordan? 

  • Fra den 1. juli til den 9. august
  • Start kl. 11 og kl. 14, turen tager omkring 2 timer. 
  • Foran indgangen til slottet ved gitterporten overfor ishuset.
  • Pris: kr. 100 for voksne og kr. 50 for børn (7-17 år).
  • NB. Der er et gebyr på 10 kr pr. booking.
  • Bestil din billet i forvejen. Ved større grupper kan man aftale privat rundvisning.
Adresse

Slottet 1B

3480 Fredensborg

Åbningstider

01 Jul 20 / 09 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

11:00 -

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

14:00 -

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
VisitNordsjælland