hedeland veterantog

Hedelands Veteranbane

Foto: Hedeland Veteranbane
Begivenheder
Begivenheder
Tag på en 5 km lang tur med veterantog gennem Hedelands særprægede natur. Fra de åbne vogne oplever du naturen intenst med alle sanser. Turen fører dig også tilbage i tiden. Togene køres med damp- og motorlokomotiver, der er mellem 60 og 100 år gamle og før gjorde tjeneste ved smalsporede industribaner.
Adresse

Brandhøjgårdsvej 2

2640 Hedehusene

Kontakt
Website

Læs mere

Veterantog i naturen

Hedeland er fuld af spændende naturoplevelser og her er der muligheder for fx at nyde en medbragt madkurv i det fri. Er du til mere aktivitet, kan du besøge den store naturlegeplads ved Fem Ege Station eller stå af på en af banens andre syv stationer og se, hvad der gemmer sig af oplevelser!

Hedelands Veteranbane (HVB) har siden 1977 befordret passagerer på smalle spor gennem det skønne Hedeland. I området omkring Hedehusene har der gennem 100 år været gravet grus og ler, og egnens historie er tæt forbundet med smalsporede tipvognsbaner. HVB har sporvidden 700 mm og er anlagt og drives af frivillige.

Gennem årene har de frivillige lagt spor, bygget værksteder, vognhaller og restaureret lokomotiver og vogne. Hele sommeren kører der tog hver søndag, i efterårsferien på udvalgte dage og juletræstog i december.

Du kan køre med veterantog om søndagen hele sommeren Første tog afgår 10.30 og sidste tog hjem er 16.09. Der køres der to-togsdrift med i alt 8 afgange i begge retninger. Ved endestationen er der en stor spændende naturlegeplads.

Se køreplanen for 2020 her

Se brochuren for 2020 her

Kør med Hedelands Veteranbane til halv pris (til og med 9. august) se priserne her

Adresse

Brandhøjgårdsvej 2

2640 Hedehusene

Åbningstider

01 Jul 20 / 09 Aug 20

Søndag

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af