VisitDenmark

Hønen - Strandskaden

Rundt om Hønen – Fanøs omskiftelige sydende.

På Fanøs sydspids finder vi en helt anden naturtype end på Vesterhavs siden.  En tur med både kultur og natur-oplevelser.  Historien om Fanøs guldalder er omdrejningspunktet for denne tur - både som søfartsø og malerkoloni. 

Pris:

Voksne: 100 kr

Børn: 25 kr

Børn under 4 år er gratis

Beskrivelse af tur: På Fanøs sydspids finder vi en helt anden naturtype end på Vesterhavs siden.  En tur med både kultur- og natur-oplevelser.  Historien om Fanøs guldalder er omdrejningspunktet for denne tur - både som søfartsø og malerkoloni.  Vi mødes ved Børsen og ser på ændringen af indsejlingen til Sønderho gennem tiderne. Herfra går vi ud mod Hønen - på vejen passerer vi det gamle Sønderho.

Vi skal også lige have historien bag Kåveren – Sønderho´s nye/gamle vartegn. På Hønen har vi rig lejlighed til at studere fuglelivet, den unikke flora og det specielle lys, der trak guldaldermalerne til øen.

Afhængig af årstiden kan vi smage på den særegne vadehavsplante, Kveller (Den er velegnet til foccacia-brød og i salater, så tag en lille pose med )

Børnevenlighed:

Nok mest for voksne...

Praktiske forhold:

Beklædning:

Almindeligt praktisk tøj.

 

Varighed:

2 timer

Distance:

  1. 6 km

Handicappede:

Gangbesværede kan gratis låne en ballonkørestol – send os blot en SMS (30202543), minimum dagen i forvejen – så sørger vi får at den står klar til jer ved turens start.

Vejbeskrivelse:

Vi mødes ved Børsen – Sønderho Havn.

Kør af Landevejen til Sønderho – umiddelbart efter i er kommet ind i Sønderho skal i dreje til venstre af Digevej.

Efter at i har kørt langs diget ca. 500 m. – drejer Digevej skarpt til højre. Her skal i parkere bilen – og gå ind gennem diget på venstre side.

Lyder lidt kompliceret at finde – men er meget enkelt at se jer ud af når i først kører der J.

GPS-koordinater: WGS84

55°20'53.8"N 8°28'25.5"E