I Nymindegabmalernes fodspor - Kunst, natur og frokost med fjordudsigt

Foto: Destination Vesterhavet, Hvide Sande
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Vesterhavsvej 327

6830 Nørre Nebel

Kontakt

Frokostarrangementet er en kombination af besøg og rundvisning på Nymindegab Museum og en lækker frokost på Nymindegab Kro. Efter et kig ind i Nymindegabmalernes univers, sammen med Merete Vigen, vandres en kortere tur i Nymindegabmalernes fodspor.

Nymindegab Kro har været base for mange af de malere der tidligere kom til Nymindegab for at male den storslåede natur, her mellem fjord og hav. Det helt særlige lys, og folk herude længst mod vest var en yndet motivverden for denne malerkoloni, med malere som bl.a. Lauritz Tuxen.

På Nymindegab Museum findes i dag en malerisamling af Nymindegabmalerne, som illustrerer livet her ved vestkysten, med sejlads, fiskeri og strandinger, og ikke mindst beskriver naturen på alle årstider.

Museets udstilling gennemgår vinteren 19/20 en nyfortolkning, så når museet åbner i foråret 2020, er det en helt ny udstilling, med endnu større fokus på malerkolonien i Nymindegab, gæsterne møder.

Frokostarrangementet er en kombination af besøg og rundvisning på Nymindegab Museum og en lækker frokost på Nymindegab Kro.

Efter et kig ind i Nymindegabmalernes univers, sammen med Merete Vigen, tidligere formidler på museet, vandrer vi en kortere tur i området omkring Nymindegab Kro. Her oplever vi det landskab som var et yndet motiv for kunstnerne og ser nogle af de huse hvor de slog sig ned mere permanent. Her fortælles også nogle af de historier der hører til disse excentriske personligheder som "kunstmålerne" ved Nymindegab var.

Der sluttes af på Nymindegab Kro, med en lækker 3-retters frokost, med råvarer fra fjord og hav, ligesom da Nymindegabmalerne boede og spiste på kroen. Kroen vil ligeledes være vært for et par historier fra kroens liv som samlingssted i forrige århundrede.

Nymindegab Kro er i dag ejet af Lone & Finn Steffensen som har flyttet kroen fra klassisk landevejskro til et af de bedre spisesteder i Sydvestjylland.

Program for dagen

10.00: Besøg og rundvisning på Nymindegab Museum

12.00: Vandring omkring Nymindegab Kro

13.00: 3-retters frokost på Nymindegab Kro, inkl. 1 glas vin eller øl

Pris pr person: 610 kr. Inkluderet i prisen er. Museumsbesøg, rundvisning, guidet tur, 3-retters frokost inkl. 1 glas vin eller øl.

Mødested, Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, Nymindegab, 6830 Nørre Nebel (parkering bag museet)

Tilmelding til Nymindegab Kro på admin@nymindegabkro.dk.

Maks 25 deltagere, tilmelding er bindende efter betaling.

Arrangør: Merete Vigen. Kultur- og naturformidling og Nymindegab Kro.

Tid: torsdag den 13. august, fra kl. 10.00. (Entré: 610 kr.)

Adresse

Vesterhavsvej 327

6830 Nørre Nebel

Åbningstider

13 Aug 20 / 13 Aug 20

Torsdag

10:00 -

Sidst opdateret af
Destination Vesterhavet, Hvide Sande