©  Foto:

Juleoplevelser på Museum Østjylland i Randers

Museum Østjylland i Randers inviterer indenfor til masser af skønne juleoplevelser. Oplev Julemandens værksted, vær med til at synge Julen ind og find de bedste lege i Mig og min Juleby.

Julemandens værksted

Lav skønne, gratis julegaver til hele familien. Biblioteket og de to museer i Kulturhuset i Randers inviterer alle børn ind i Julemandens værksted. 

Det er dejligt med juletraditioner og det er skønt at lave noget sammen! Derfor skal du selvfølgelig finde krea-hænderne frem, tage din bedstemor eller bedste ven i hånden og besøge Julemandens værksted i Kulturhuset.

Her har Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum slået jule-pjalterne sammen og giver dig og din familie mulighed for at lave fine, gratis julegaver sammen en hel lørdag formiddag. I Kulturhusets juleværksted i den store sal kan du lave små huse af træ, som lægger sig op ad museets fine juleudstilling, nemlig Mig og min juleby.

Arrangementet finder sted i Salen i Kulturhuset.

Dato: 25 november 10-13

Korby Randers koret Julen synger ind

Det er efterhånden blevet en tradition, at Korby Randers åbner alles julesjæle lørdagen før jul. Den varme og melodiske julestemning breder sig ud over husets tre etager, når korene fordeler sig og synger.

I følger dem rundt på etagerne i Kulturhuset, og kl. 12 mødes alle under Pyramiden i Biblioteket til afsluttende fællessang.

Dato: 16. december kl. 11

På sporet af museumsnisserne

Museumsnisserne er flyttet ind på museet med alle deres pakkenelliker - og de er vist ved at lave deres helt egen nisseby.

Hjælp museet med at finde museumsnisserne, og hjælp nisserne med at finde et godt navn til deres nisseby, så alle – både nisser og mennesker - kan få en rigtig glædelig jul.

Dato: 25. november - 30. december - 10-16

Mig og min Juleby

Oplev en helt unik juleudstilling, hvor I kan lege og undersøge, mens I går på opdagelse i Julebyen Randers. Traditionen tro kan I også komme på nissejagt efter de frække museumsnisser, der har fundet på nye narrestreger.

Oplev juletræet på byens torv. Tag på juleshopping i butikken, servér en pølse til bedstefar fra torvets pølsebod, tag cykelen gennem byen eller kravl gennem kloakkerne og undersøge, hvad arkæologerne har fundet under brostenene i Randers.

Mulighederne er mange, når du går på opdagelse i Randers historie krydret med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers.

Udstillingen er for børn i alderen 2 - 8 år og deres familier og er lavet i samarbejde med gæve og kloge børnehavebørn – med lidt hjælp fra de voksne.

25. november - 30. december

Museet er lukket den 24., 25. og 26. og 31. december.

Se, hvad andre deler på Instagram

#museumøstjylland #visitranders #visitaarhusregion