VisitDenmark

Konventum, Hotel- & Konferencecenter

Hornsleth har dekoreret flygelet. Asger Jorns malerier hænger i gangene. Når du booker et hotelværelse eller en konference på Konventum, booker du samtidig adgang til kunstsamlingen på mere end 1.200 værker, der udsmykker fagbevægelsens arkitektur på hotel- og konferencecenteret. Det er næsten som at bo på et kunstmuseum.

Som gæst på Konventum vågner du op til farvestrålende kunst. Du kan gå på opdagelse i den store samling både inde og ude i parkområdet med udsigt over Øresund. Der er 259 værelser til hotelgæster og kun tre kilometer til Helsingør centrum. Her kan du holde din ferie eller nyde en forlænget weekend, f.eks. med golf, cykling, fitness og sauna. Book dit hotelophold på Konventum.

Fokus på møder og konferencer

Konventums store passion er konferencer, møder, kurser og uddannelse. Det er en helt særlig følelse at høre et foredrag eller være til en workshop med ovenlys fra et kunstværk, der dækker både loft og vægge. Du vil opleve mødelokaler og auditorier, der er lavet som en kunstnerisk totalinstallation, men med alle moderne faciliteter. Og der er plads: Med fem auditorier, 57 mødelokaler og 25 nicher til gruppearbejde kan Konventum tage imod alt fra to til 250 mødegæster.

Danmarks største private kunstsamling

Det er ikke kun én stor kunstner, du møder i gangene på Konventum. Det er heller ikke to. Hotel og konferencecenteret i Nordsjælland er indehaver af Danmarks største private kunstsamling med værker af bl.a. Heerup, Jorn, Trampedach, Arnoldi, Lizzie Mallow og Henning Damm Sørensen. De over 1.000 værker tæller malerier, skulpturer og inventar – og du kan se dem overalt: I gange, lokaler og i restauranten.

Helsingør centrum ligger lige rundt om hjørnet

Du kan finde meget mere kunst og kultur i nærområdet. Den hyggelige Helsingør by er kun tre kilometer væk med charmerende små gader, prisbelønnet arkitektur på M/S Museet for Søfart, Kronborg Slot og Kulturværftet. 

Det tidligere LO-skolen

Konventum er tegnet af arkitekterne Jarl Heger, Ebbe og Karen Clemmensen i 1958. Det var fagbevægelsens ambition om vidensdeling, læring og socialt samvær, der lagde grundstenen for projektet. Her skulle landets arbejdere tage på højskole og udvikle sig selv menneskeligt og spirituelt.

Jørn Utzon vandt arkitektkonkurrencen

Faktisk vandt Jørn Utzon arkitektkonkurrencen, men operaen i Sydney, Australien, kom i vejen, så han ikke fik tid. Derfor gik opgaven til andenpladsen. De tre vindere var inspireret af japanske byggetraditioner og spanske middelalderbyer, og det ses i dag tydeligt i Konventums arkitektur, der er kendetegnet af lange gange, atriumgårde og en forkærlighed for lyset.

Praktiske oplysninger

Konventums værelser er udstyret med seng (boksmadras), skrivebord og stol, stort spejl, radio og tv, telefon, hårtørrer, vækkeur, fladskærm og gratis Wi-Fi. Der er morgenbuffet til hotelgæster, og parkering er gratis. Der er alt fra standard single-værelse til deluxe-værelse med spa. Besøg Konventums hjemmeside.