Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus, og opstod i slutningen af 1400-tallet. Her kan du finde designertøj og brugskunst til individualister i byens gamle kvarter. Hvis det ikke var for den særegne skandinaviske stemning (og det danske vejr) i byens ældste område, skulle man tro, at man befandt sig i Sydeuropa.

En helt speciel atmosfære med shopping og caféer

Atmosfæren er livlig, cafeerne fyldte, gaderne er snævre og brostensbelagte, hvilket danner de perfekte rammer for områdets små, smarte unikabutikker. Tag dig tid og gå på opdagelse i en verden af beklædning og brugskunst.

Fortorvscaféer og baggårde

Det er også her, du kan nyde de hyggelige udeserveringer enten ved de charmerende brostensbelagte gader eller i de stemningsfyldte baggårde. Vælg mellem en rygende varm Café au Lait, en lækker brunch eller en menu serveret af det passionerede og hjertevarme personale.

Mange små, hyggelige og kreative caféer, kaffebarer og restauranter finder du i de stemningsfyldte baggårde, der ligger side om side mellem gadernes mange smukke historiske bygninger.

Latinerkvarterets navn

Latinerkvarteret har fået sit navn, efter de mange arkitekter i slutningen af 1960'erne skulle stå for en storstilet restaurering af området, og de derfor tog på studietur til Paris og forelskede sig i Venstre Seinebred.

Du finder Latinerkvarteret ved Domkirken tæt på Store Torv.

Attraktioner og museer

Hvis du vil kombinere din shoppingtur med kultur, byder Aarhus på mange spændende attraktioner og museer, og mange af dem er indenfor gåafstand. Få et overblik over de mange kulturtilbud Aarhus har at byde på.

Andre gode shoppingområder

Udover Latinerkvarteret har Aarhus en en række interessante shoppingområder. Besøg fx Frederiksbjerg, Vestergade, Strøget eller området ved Åen

#latinerkvarteretaarhus #latinerkvarteret #visitaarhus