Løvenborg Slot set fra barokhaven | Foto: VisitHolbæk

Løvenborg Slot

Foto: VisitHolbæk
Attraktioner
Slotte og herregårde
Besøg Løvenborg Slots smukke barokhave i sommerhalvåret, der er inspireret både af den engelske og franske havestil.
Adresse

Løvenborg Alle 30

4420 Regstrup

Kontakt

E-mail:cal@loevenborg.dk

Løvenborg Slotshave

Sydøst for hovedbygningen af Løvenborg Slot ligger barokhaven. Den nordvestlige del af haven er bevaret i dens oprindelige franske stil med stive hække og bed, der står i symmetriske mønstre. Den øvrige del af haven er inspireret af den engelske stil, der er nyere, mere fri og naturlig.

Der er offentlig adgang til haven fra påske til og med efterårsferien, lørdag, søndag, mandag og helligdage kl. 8-17.

Løvenborg Slot

Hovedbygningen på Løvenborg Slot stammer fra 1634. Tidligere har slottet dog gået under navnet Ellinge og Birkholm. Det nuværende navn fik slottet fra adelsslægten Løvenskiold.

Slottet er sandsynligvis inspireret af Frederiksborg Slot. Hovedbygningen og avlsbygningerne danner en smuk arkitektonisk helhed. Den iøjnefaldende hovedbygning på Løvenborg Slot er bygget af røde sten og hele anlægget er omgivet af en vandfyldt grav. På de to vestlige hjørner af slottet er der to store ottekantede tårne med rundt tag, der ender ud i en spir. Tårnenes tage er tækket med skifer forneden og kobber foroven.

Der er bygget en tilbygning for enden af hver sidefløj, som er højere end resten af bygningen. I modsætning til resten af slottet, er den sydlige sidefløjs tilbygning bygget med inspiration fra Rosenborg Slot i København.
Løvenborg Slot blev bygget under Trediveårskrigen, men var ikke beregnet til forsvar. På trods af det blev der bygget massive mure, tårne og en vindebro.

Siden 2013 har hovedbygningen været fredet.

Adresse

Løvenborg Alle 30

4420 Regstrup

Priser

Entré

Gratis

Sidst opdateret af
VisitHolbæk