VisitDenmark

Lysfest | Kulturstrøget

Lysfesten er et årligt tilbagevendende kulturevent og blev første gang afholdt i 2014. Allerede fra starten tiltrak begivenheden mange af byens borgere til en aften i skæret fra lysinstallationer og bølgende lysoptog. Siden er lysfesten vokset, og mange flere aktører er kommet til.

Kom med 24. januar når Lysfesten er tilbage i Roskilde

Midt i den allermørkeste vintertid tager vi forskud på forårets komme med en magisk, lysende og farvestrålende oplevelse for både store og små.

Kom med ind bag facaden på Kulturstrøgets otte kulturhuse til spændende arrangementer og oplev lysinstallationerne i Kulturstrøgets gader og stræder. Gå med i lysoptoget, få varmen med noget godt at drikke, deltag i værksteder og meget mere.

Åbent over det hele

Lysfesten er arrangeret af Kulturstrøget, der løber fra Byens hus og til biblioteket. Netop Kulturstrøgets aktører åbner på aftenen dørene for helt specielle oplevelser i lysets skær.

Du kan også bruge aftenen på at gå en tur ned ad handelsgaden og opleve Open By Night, støde på det store, lysende lysfestoptog og lade dig bjergtage af den funklende virkelighed, du står midt i.

Det er gratis at deltage og museerne har fri adgang på aftenen.

Ekstra åbent blandt butikker og caféer

For at fejre dette års lysfest holder udvalgte butikker og caféer lidt længere åbent.

Her kan Cafe Muddi nævnes blandt flere. Hos Cafe Muddi er der mulighed for hygge, kaffe/ kage, en god sandwich eller varm suppe som et lille break, når du går rundt og oplever Lysfesten.