©  Foto:

Magisk raku workshop hos Leymus

Kom og prøv at lave Raku-keramik over to gange. Den første dag laver vi værkerne og den næste dag glaserer - og brænder vi. 

Rakubrænding er en gammel asiatisk keramiktradition, hvor du brænder dine lerværker f.eks. i en ombygget tønde. Raku giver de mest spændende, uforudsigelige og super smukke udtryk.
Dette kursus er til alle! Du behøver ikke at være øvet i lertøjet for at være med, bare du har lyst og mod til at prøve. Raku-kurset er fordelt over to gange, der er tid til at lære teknikker og hygge omkring tønden.

Del 1:
Først skal vi have fingrene i lerer. Vi bruger en special raku-ler, der er lidt grovere og robust. Du bliver introduceret for 3 teknikker og får lavet 3-4 værker, som skal tørre og senere skal forglødes i værkstedet.

For at få dine værker brændt, skal du også tilmelde dig del 2 af workshoppen - der tænder vi op for tønden!

Del 2:
Så skal der brændes! Men først skal der glaseres! Imens glasuren tørrer og rakuovnen bliver varm holder vi spisepause, inkluderet i prisen er en frokost (sandwichs eller lille lun ret). Vi brænder i en isoleret olietønde. Du kan følge med i opvarmningen via et hul i låget. Efter ca. 20 min. er temperaturen mellem 800 og 1000 grader, glasuren smelter og leret er nærmest hvidglødende. Så er det tid til at slukke og lægge hver enkelt ting over i noget brændbart materiale. Det selvantænder, og man lægger låg på, som forhindrer ilten i at kommet til. Ved denne proces bliver leret, der hvor det ikke har fået glasur, sort og glasuren kan krakelere som følge af den bratte temperaturændring. Når værkerne er renskurede, kan vi beundre dem, og du får dem straks med hjem.

Del 1 af Rakuworkshop finder sted på følgende dage: 

  • 4. juli kl. 10.00-15.00
  • 13.juli 10.00-15.00

Del 2 af Rakuworkshop finder sted på følgende dage:

  • 3. august kl. 11.00-15.00
  • 4. august kl. 11.00-15.00
  • 27. august kl. 11.00-15.00