Marsk Stigs Gamle Borg Møllerup Gods

Marsk Stig Andersen Hvide, kendt som Marsk Stig, var på det tidspunkt den mest indflydelsesrige mand i Danmark efter kongen. I 1286 blev han dømt fredløs for meddelagtighed i mordet på kongen, Erik Klipping. Hans slægt forblev dog på Møllerup de efterfølgendei 500 år. 

Godsets nuværende hovedbygning blev opført i 1681, men resterne fra Marsk Stigs gamle borg er velbevaret i hovedbygningens fundament, og er fortsat en betydningsfuld del af Møllerups Gods’ mangeårige historie. Sidefløjene og Hubertus Kroen stammer fra den første halvdel af 1700-tallet. Godset emmer af en lang historie, og de karakteristiske gule bindingsværkbygninger hensætter entil fortiden.

Rundvisninger arrangeres efter henvendelse til Møllerup Godskontor, og adgang til hestestaldene sker efter forudgående forespørgsel hos staldpersonalet.

Møllerup Gods er placeret i naturskønne omgivelser i Nationalpark Mols Bjerge, ikke langt fra Tirstrup Lufthavn, Grenaa, Ebeltoft, Randers og Aarhus. Ferier, selskaber og konferencer kan arrangeres på Hubertus Kroen, som kan lejes som et stort feriehus. Kroen har plads til selskaber med op til 80 samt 30-40 overnattende gæster fordelt på 16 dobbeltværelser.