Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn

Foto: ®FlyingOctober
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Vikingevej 7

6893 Hemmet

På Bork Vikingehavn kan du møde vikinger der udfører daglige gøremål, reparerer, laver håndværk og på forskellige måder viser hvordan livet i vikingetiden var. Og mens vikingerne viser frem eller fortæller, føres du 1000 år tilbage i tiden og oplever vikingetiden på egen krop. For hver dag sker der noget nyt og forskelligt, og hver dag kan du finde vikingerne et nyt sted, hvor de fortæller om livet i vikingetiden og svarer på dine spørgsmål.

Hele sommeren igennem vil også være fyldt med mange sjove, spændende og forskellige aktiviteter, som tinstøbning, bagning, bueskydning og meget mere, for både børn og deres voksne.

Mød den LEVENDE HISTORIE i juli og august

Hele vikingehavnen summer af liv og i de mange vikingehuse er vikingerne i fuld gang. Og mens vikingeskibene roligt ligger og vugger i havnen, brydes roen fra smedjen, hvor smeden sveder over sit arbejde eller fra langhuset hvor husfruen ved at gøre klar til at bage brød eller fra offerlunden hvor der ofres til de gamle guder, med håbet om lykke og held.

For i hele juli og august er Bork Vikingehavn fyldt med vikinger der bor i de mange autentiske huse og telte. Og hver dag sker der noget nyt og forskelligt, og du kan finde vikingerne et nyt sted, hvor de fortæller om livet i vikingetiden og svarer på dine spørgsmål.

Vikinger i alle aldre

På Bork Vikingehavn er der plads til både store og små vikinger. Og mens de voksne vikinger fordyber sig i vikingernes historie og ser den spændende udstilling om vikingernes handel, kan de yngste vikinger prøver kræfter på vikingelegepladsen. 

Tag på en kulinarisk tidsrejse

På Bork Vikingehavn finder du Café Kølsvinet. Den udendørs café byder smagsløgene på en tidsrejse, når du sætter tænderne i de forskellige lækkerier, der alle er lavet med udgangspunkt i vikingetiden.
Caféen er åben alle dage i juli og august fra kl. 11.30 - 16.30. Og her kan alle vikinger få stillet deres sult, inden togtet går videre rundt på den levende vikingehavn.

Den historiske vikingehavn

Bork Vikingehavn er opført i år 2000 og flere forskellige arkæologiske udgravninger i Vestjylland har givet inspiration til vikingehusene i landsbyen. Den levende vikingehavn bliver løbende udvidet med nye huse, skibe og aktiviteter. Nyeste skud på stammen er en vandmølle. Vandmøllen var vikingetidens højteknologiske opfindelse, den tæmmede vandets kræfter, og sparede vikingerne for det hårde arbejde med at kværne kornet med håndkraft. Følg med, når vikingerne lægger sidste hånd på møllen. 

Praktisk information

29.+30. juni + juli og august:
Alle dage fra kl. 10.30-17.00
Café Kølsvinet kl. 11.30-16.30

Sted: Bork Vikingehavn, Vikingevej 7, 6893 Hemmet
Pris: Voksne: 125 kr. Støttebillet 135 kr.
Børn og unge under 18 år, gratis i følge med en voksen
Forbered jeres tur til vikingetiden hjemmefra - køb billetten online via museets hjemmeside www.borkvikingehavn.dk.

Adresse

Vikingevej 7

6893 Hemmet

Åbningstider

10 Aug 20 / 31 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

10:30 - 17:00

Sidst opdateret af
Destination Vesterhavet, Hvide Sande