VisitDenmark

MS Tunø

Sælsafari

Hele sommeren sejler vi flere daglige ture mandag-onsdag fra Langør Havn.
Sejlturen går til øerne øst for Samsø: Vejrø, Kyholm, Besser Rev og Lindholm. Ved stenrevet "Bosserne" gør vi holdt for at beundre de mange sæler i reservatet. Sæler er nysgerrige, og de kan komme ganske tæt på skibet.

Ud for Kyholm fortæller skipper om de særprægede naturomgivelsers tilblivelse, øens spændende historie som karantænestation m.m. I det enestående farvand er der masser af søfugle og meget ofte også marsvin.

Turen varer ca. 2,5 time.

Sejladsen gennemføres ved minimum 5 passagerer. Hunde, barnevogne og cykler sejler med i det omfang, der er plads: Gratis!

 

Ture til Tunø

Hver torsdag i løbet af sommeren sejler M/S TUNØ fra Mårup Havn på Samsø til Tunø. Tunø har en dejlig afvekslende natur og man kan gå hele øen rundt langs kysten på tre timer. Opholder man sig på Tunø vil en tur til Samsø være en passende afveksling.

Billetter kan købes i forsalg online, og kontant + MobilePay ombord.

 

Lidt om skibet

M/S TUNØ startede sit liv som passager-, fragt- og lægebåd for den lille bilfri ø Tunø.

Den er bygget 1965 i Hou (Jylland) og betalt kontant af det daværende Tunø Sogneråd for kr. 200.000,-
I dag sejler M/S TUNØ med turister fra Samsø og Tunø, og trækker igen sit kølvand i farvandet omkring Tunø og Samsø .

En tur med skibet er en oplevelse som huskes længe - De langsomme omdrejninger, motorens nostalgiske lyd - og udsigten til skumsprøjt og legende marsvin i farvandet mellem Tunø og Samsø. Velkommen ombord.