VisitDenmark

Museum Vestfyn - Ernst

ERNST

Bygningerne i Østergade 57 rummede tidligere både bolig og sølvvarefabrikation – nu danner de rammen om totaloplevelsen ERNST. Her fortæller Museum Vestfyn historien om både bolig-, sølvvareproduktion og have – samt naturligvis også om familien Ernst.

ERNST omfatter udstillingerne Ernsts Samlinger her vises den store samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og som han i sine sidste leveår selv viste rundt i, som om det var et museum. Fabrikken og Fabrikanten her fortælles om sølvvareproduktion i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. ERNST omfatter også Frederik Ernsts Have en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den.
Når du besøger ERNST, er du også meget velkommen i Havestuen. Her kan du nyde en kop kaffe og din medbragte mad, læse dagens avis eller bare slappe af.

Du har også mulighed for at få spændende historier om både Frederik Ernst og hans mange genstande, når du færdes i udstillingen. Du skal bare hente en gratis app til din telefon, så kan du både lytte- og læse dig til spændende viden. Få hjælp og vejledning i billetsalget.

I ERNST kommer du hele vejen rundt om Ernst.

 

Ernsts Samlinger

Besøg udstillingen Ernsts Samlinger og få en finurlig og stemningsfuld oplevelse! Ernsts Samlinger består af sølv, porcelæn og kunst i en varieret, næsten kitschet blanding. I stuer dekoreret med marmorerede træpaneler og imiteret flisegulv, er bordet dækket med kongeligt porcelæn og lokalt sølvtøj. Samlingen opleves i den autentiske lejlighed, der står som ejeren, sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976), skabte den. Samlingen er indrammet af bygningerne, der igennem 60 år var rammen for dansk sølvvarefabrikation.

Frederik Ernsts Have

Den 300 m2 store italiensk-inspirerede gårdhave ligger i hjertet af Assens, bag Østergade 57. Haven er anlagt af sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976), som havde en forkærlighed for det italienske. Det ses i havens centrale elementer – en kolonnade og skulpturer, der leder tankerne hen på renæssancens Rom.

Haven er indrammet af de bygninger, der husede ”J. Ernst’s Sølvvarefabrik” fra slutningen af 1800-tallet. Her blev der produceret sølvtøj til de danske og udenlandske forbrugere helt frem til fabrikken drejede nøglen om i 1950’erne.

I museets åbningstid er du velkommen til at medbringe din frokost og nyde den fredfyldte atmosfære i haven, få skridt væk fra byens hovedgade.

Fabrikken og Fabrikanten

Udstillingen opleves i de tidligere fabrikslokaler, hvor der frem til 1950’erne blev produceret sølvvarer på ”J. Ernst’s Sølvvarefabrik”. Her får du både indsigt i sølvvareproduktion og mulighed for at se nogle af de varer, der blev produceret på fabrikken. Det er dog ikke kun fabrik og fabrikation der er i fokus. Du får også et indblik i de ansattes liv og levned – og ikke mindst et indblik i mændene bag ”J. Ernst’s Sølvvarefabrik”, nemlig Johan og Frederik Ernst.

Havestuen

På dage hvor vejret ikke tillader ophold i Frederik Ernsts Have, kan du nyde din medbragte mad i Havestuen. Her kan du også nyde en kop kaffe og læse dagens avis eller bare slappe af. Måske er I en gruppe, som har lyst til at runde museumsbesøget af i hyggelige omgivelser? Så er I velkomne til at benytte Havestuen. Mulighederne er mange – vi håber, at I har lyst til at kikke ind.