Peter Paul Rubens, Salomons Dom , c. 1617

Mythologies - The Beginning and End of Civilizations

Foto: Peter Paul Rubens, Salomons Dom , c. 1617, olie på lærred / Oil on canvas , Statens Museum for Kunst
Begivenheder
Begivenheder
Mytologiske fortællinger rummer stærke kræfter, der kan være både opbyggende og destruktive.
Adresse

Aros Allé 2

8000 Aarhus C

Kontakt

E-mail:info@aros.dk

Telefon:+45 87 30 66 00

Udstillingen Mythologies – The Beginning and End of Civilizations, der folder sig ud i to gallerier på ARoS, har til formål at blotlægge de fortællinger, der gennem forskellige historiske epoker har været bærende for samfundet og styrende for både fællesskaber såvel som krig og ødelæggelse. Heri ligger mytologiernes dobbelthed.

Udforsk mytologiernes betydning

Med udstillingen ønsker ARoS at få publikum til at forholde sig til de mytologier, der definerer og skaber rammerne for det samfund, som vi alle er en del af og bidrager til. En af udstillingens hovedteser er, at myter og fortællinger stadig er det, som binder os sammen. Ved at slå ned på en række markante punkter i historien vil Mythologies – The Beginning and End of Civilizations afdække de perioder, hvor der brydes med gamle fortællinger, og hvor nye opstår i et ofte radikalt brud. På den måde skaber udstillingen bro mellem fortid og nutid samtidig med, at den belyser de samfundsmæssige forandringer, der har medført skift i de mytologier og fortællinger, som har haft betydning for de bærende samfundskonstruktioner.

Mytologier gennem tiden

Mythologies – The Beginning and End of Civilizations begynder med de tidlige græske mytologier, hvor det guddommelige antager menneskeskikkelse. Derefter bevæger udstillingen sig over i Reformationen og Modreformationens kamp om den kristne mytologi til nyklassicismens revolutionære formsprog, hvor det ikke længere er en religiøs, men i stedet en politisk mytologi, og hvor den klassiske mytologi er revolutionernes spejl.

Udstillingen beskæftiger sig også med nyere mytologier som de nye nationalstaters mytologiske fortællinger om egen fortid, der legitimerer en befolknings ret til et bestemt areal, fascismens mytologisering af sin egen eksistens og med vores velfærdsstat, som har erstattet tidligere tiders mytologiske fællesskaber.

Du kan opleve udstillingen frem til den 18. oktober 2020.

#aroskunstmuseum #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Aros Allé 2

8000 Aarhus C

Priser

Studerende og unge u. 31 år

120 DKK

Voksne

150 DKK

Børn u. 18 år

Gratis

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af