VisitDenmark

Naturlejren Auderød

Den tidligere militærlejr, Auderød Lejren, danner nu rammen om en stor naturlejr, hvor du, udover at komme ud et fri og plukke smukke blomster, har mulighed for at komme bag kulissen og få et indblik i en tidslomme fra dengang Frømandskorpset brugte lejren til træning. Nu danner lejren også rammen om et bæredygtigt projekt, Sustainia World. 

På den smukke halvø, Arrenæs, ligger Naturlejren Auderød, blot et stenkast fra Danmarks størst sø, Arresø. Auderød Lejren, som den før hed, har både dannet ramme om Frømandskorpset og været flygtningelejr. 

Det gamle forladte kaserneområde er nu hjemsted for alverdens flora og fauna. Tag børnene med og lad dem muntre sig i den store halmballe labyrint, gå en tur på området og spis din madpakke i den smukke natur. Nyd stilhenden og pluk din helt egen buket af de smukkeste vilde blomster. Blomstermarken er åben hver dag indtil kl. 20.00

Gå på opdagelse i militærlejren
Tag på opdagelse i Naturlejrens forladte kaserne. Mange af bygningerne står, som da de blev forladt, og mange steder har bregner og andre planter taget over og gror vildt. Den store svømmehal er især en speciel oplevelse. Den er bl.a. blevet brugt som kulisse til en kommende Netflix serie. Men det skal du selv se!

Pris
En entrébillet til Naturlejren Auderød koster kr. 30.- for voksne, børn under 12 år er gratis. Hvis du også ønsker at se kasernen, er entréen kr. 150.-

Sustainia World
Naturlejren Auderød skal med tiden blive et bæredygtigt verdenscentrum. Det første spadestik er taget, og den bæredygtige livsform starter midt i en blomstermark på Arrenæs.