Gå til indhold
©  Foto:

Naturparken Åmosen

Naturpark Åmosen - Sjællands sidste vildmark.

Tag på Udflugt i de ca. 8000 ha. af Naturparken Åmosen, Sjællands sidste vildmark, med et havørnepar, vandrefalke og Sjællands største kronhjortebestand.  

Naturpark Åmosen byder på et varierende landskab med vandløb, søerne Tissø og Skarresø samt et stort skovområde. Den enorme naturpark strækker sig fra Store Bælt og ca. 45 km ind i Vestsjælland. En af portenen til naturparken finder du i Jyderup, ved Skarresø. 

Parken er især et godt udflugtssted med mange smukke skove, veje, og udsigter. 

 

Et rigt dyreliv med havørne, fiskesorter og kronhjorter

Naturparken Åmosen har en særlig stor naturværdi, pga. sit rige dyreliv. Ved Skarresø og Tissø kan du f.eks. være heldig at se havørne og andre fuglearter. Søerne har desuden også gode muligheder for fangst, hvis du interesserer dig for fiskeri. Derudover består naturparken også af Sjællands største kronhjortebestand. 

 

Tissø Vikingecenter

På vestbredden af Tissø finder du Fuglegård besøgscenter, som er Nordeuropas største og rigeste bebyggelse fra sen jernalder og vikingetiden. Idag er det blevet til Fuglegård Besøgscenteret for Naturparken Åmosen, hvor du kan se udstillinger om naturparken, komme op i et fugletårn eller finde overnatning i et shelter. Der arrangeres desuden guidede ture og overnatning i shelters efter aftale.

 

Afmærkede stier

Vandrestierne i naturparken er endnu ikke afmærket alle steder, men der er nogle langtursstier, som tager dig igennem dele af Naturparken Åmosen, som du selvfølgelig kan følge. 

 • Jyderupstien: Den ca. 52 km. lange sti tager dig igennem skønne vestsjællandske naturområder, herunder mark- og skovveje. som både kan benyttes som til vandre- og cykelture. På ruten er der mulighed for overnatning i shelters eller telt.  
 • Værslevstien: Denne sti forbinder Kalundborg og Gørlev og følger en gammel jernbanestrækning, som er belagt med grus. 

 

Overnatning

I naturparken er der en lang række overnatningsmuligheder, herunder hoteller, kroer, campingpladser og shelters. På den nordlige del af naturparken, i Holbæk kommune, finder du bl.a. 

 • Bromølle Kro, Jyderup
 • Mørkøv Kro, Mørkøv
 • Skarresø Camping, Jyderup
 • Shelters på Skarresø campingplads, Jyderup
 • Shelters ved Fulgegård Besøgscenteret, Store Fuglede

 

 

 

 

Find begivenheder på Facebook

@Naturparkaamosens Facebookside kan du finde begivenheder i Naturpark Åmosen. 

 

Færdsel i naturen

Husk at tage hensyn til dyr, planter og andre mennesker, når du besøger Naturparken Åmosen. Det er naturligvis tilladt at gå og cykle på veje og stier i det åbne land, men landskabet i Naturpark Åmosen er privat eje, så derfor kan ejerne forbyde færdsel, hvis det er til gene for deres privatliv eller landbrugsproduktion. Derfor skal du bare sørge for at følge disse simple regler ved dit besøg:

 • Besøg Naturpark Åmosen mellem kl. 7 og solnedgang.
 • Hunde skal føres i snor i skove og udyrkede områder.
 • Ridning kræver tilladelse fra ejeren af området.
 • Fiskeri er muligt i Skarresø, Tissø og Halleby Å. Nogle strækninger kræver dog et medlemsskab af en sportsfiskerforening.