Nye & gamle fortællinger ved Skjern Å

Foto: Destination Vesterhavet, Hvide Sande
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Langkærvej 10

6900 Skjern

Kontakt

Ved Skjern Å ligger der et lille hus, Provstgaards Jagthus. Det lille hus byder på store fortællinger om de to brødre der engang boede her, på kanten af verden. Historien om brødrene er blot én af de mange historier der er om Skjern Å. Og hver fredag i juli og august tager Ringkøbing-Skjern Museum på en guidet tur ud i den fantastiske natur der omringer Danmarks vandrigeste å.

Der var engang en konge. Han havde et mægtigt rige, og i dette eventyr var kongen ude og bestige sit rige. Turen gik blandt andet til det smukke Vestjylland, hvor kongen og hans følge skulle krydse en vældig å. Desværre gik det hverken værre eller bedre, end at kongen faldt af sin hest og ned i åen. Den stakkels konge fik lungebetændelse og ikke mange dage efter døde han.

Historien om den uheldige kong Hans er bare en af de mange historier der knytter sig til Skjern Å og Skjern Enge. Der er også historier om bispesæder og laksegårde, og nu vi taler om laks, så var det jo også fra Skjern Å, den største fangede laks, indtil videre, blev fanget. Åens egen historie svinger også, bliver udrettet - og svinger nu igen.

I det hele taget er Skjern Å fyldt med gode historier, fantastiske fortællinger og røverhistorier. Og hver fredag i juli og august kan I komme med ud og høre dem. Turen starter ved Provstgaards Jagthus og går derefter ud i naturen. Så husk tøj og sko efter vejret, og medbring gerne en kikkert.

Provstgaards Jagt(sommer)hus

Turen ender igen ved Provstgaards Jagthus. Her kan I blive klogere på historien om de to opfindsomme brødre der slog sig ned ved Skjern Å. I kan også nyde kaffe og kage - både ude og inde, ligesom det også er muligt at købe i.

Der er gratis entré til Provstgaards Jagthus.

Praktiske informationer

Skjern Å-fortællinger
Dato: Hver fredag i juli og august fra kl. 10.00-11.00
Mødested: Provstgaards Jagthus
Pris: Voksne: 100,-. Børn: Gratis
Guiden taler dansk.
Husk tøj og sko efter vejret, og medbring gerne en kikkert.

 

For mere information og yderligere åbningstider for Provstgaards Jagthus, besøg www.levendehistorie.dk/provstgaardsjagthus

Adresse

Langkærvej 10

6900 Skjern

Åbningstider

31 Jul 20 / 28 Aug 20

Fredag

10:00 - 11:00

Sidst opdateret af
Destination Vesterhavet, Hvide Sande