Ølfestival på Esrum Kloster

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
Duften af frisktappet øl breder sig på Esrum Kloster d. 2-3. oktober, når der for femte gang afholdes Ølfestival.
Adresse

Klostergade 12

3230 Græsted

Kontakt

E-mail:kloster@esrum.dk

Telefon:+45 48360400

Her går selv den mest kræsne ølentusiast hjem med masser af smagsoplevelser ogposerne fyldt af historiske øl, klosterøl, håndbryg, mikrobryg og lokalbryg – hvor dobbelt så mange bryggere som sidste år har meldt deres ankomst.

Dobbelt op på mikrobryg, håndbryg og klosterbryg
Mød brygmestrene fra danske nano- og mikrobryggerier. Smag deres øl, og få en snak om humle, gær, smagstilsætninger og meget andet. Svinger man forbi håndbryggerne, som Esrum Kloster slår et særlig slag for i år, smager man med garanti noget, man ikke har smagt før! Her kan både den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant blive klogere på typer af øl og selve ølbrygningen. På Møllegården deler fagkyndige klosterøls-eksperter ud af viden og smagsprøver på klosterøl fra hele verden – Belgiske trappistøl, polsk munkebryg og øl brygget efter historiske opskrifter. Alt i alt vil publikum kunne smage øl fra 40 forskellige brygmestre – hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

Historien om øllet - for eksperter og amatører
Ølfestivalen i Esrum er en historisk festival, hvor man i historiske rammer får fortællinger og sjove facts om øl. Publikum kan overvære en stribe ”talks”, hvor inspirerende ølentusiaster og drikkekulturshistorikere vil fortælle om alt fra middelalderbryg, spontangær, vildgær og smagstilsætninger.

Ta’-med-hjem-butik og ølcafé
I ølbutikken kan man købe det smagte øl med hjem til senere brug. Og bliver man sulten, kan man gå ombord i snackboden eller slå sig ned i ølcaféen, der serverer øllede retter – hvor man med garanti får gris på gaflen!

Kåring af Årets Klosterøl
Lørdag eftermiddag kåres ”Årets Klosterøl” – bedømt af anerkendte fagpersoner. Vinderen kåres efter kriterierne teknik, smag og idé – og brygmestrene får således mulighed for at lave en nyfortolket og moderne udgave af en klosterøl.

Prisvindende Ølfestival
De Danske Ølentusiaster udpegede i efteråret 2017 Esrum Kloster som modtagere af den regionale ølpris som tak for den engagerede indsatsfor mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden. Og man går ikke forgæves i år til Ølfestivalen, der er en hyldest til vores kulturs måske vigtigste ikon: øllet! 

Ølfestivalen bliver ikke aflyst
Grundet restriktioner bliver Ølfestivalen en lidt anderledes oplevelse i år. Festivalen bliver dog ikke aflyst. Esrum Kloster tager forholdsregler i forhold til smitterisiko og forsamlingsforbud. Festivalen bliver derfor en mere intim oplevelse, da du skal købe dine billetter til et bestemt tidsrum, og i vil blive lukket ind i hold.
Adresse

Klostergade 12

3230 Græsted

Åbningstider

02 Oct 20 / 02 Oct 20

fredag

15:00 - 20:00

03 Oct 20 / 03 Oct 20

lørdag

11:00 - 20:00

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland