Gå til indhold
©  Foto:

Østerssafari i Vadehavet

Der findes mange kulinariske oplevelser, men intet slår at indtage en nyåbnet østers i det fantastiske landskab under Vadehavets høje himmel.

Sæson oktober til april. Tag med naturvejleder på østerstur og pluk stillehavsøsters i Vadehavet. Det anbefales kun at samle øster på den kølige tid af året, dvs. sæsonen starter midt i oktober når vandtemperaturen er faldet, frem til foråret - til udgangen af april. Ved at fravælge de varmeste måneder minimere man risikoen for at østersene indeholder giftige planktonalger.

På eget ansvar
At spise østers indsamlet i Vadehavet foregår på eget ansvar.

Højdeforskellen mellem ebbe og flod kan være hele to meter, og vadehavsvandring bør kun ske sammen med en naturvejleder, som kan bringe vandrerne i land, inden tidevandet kommer.

Guidede østersture med Vadehavscentret
Vadehavscentrets østerssafari er en oplevelse for sig. Vi er ude, hvor tidevandet bestemmer, og hvor himmel og hav går i et. På muslingebankerne er der østers overalt. Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt speciel stemning. Turen starter med en introduktion på Vadehavscentret. Efterfølgende udleveres waders, og vi kører i egne biler til diget. Herfra går vi ud over havbunden med kurs mod muslingebankerne - en østerstur og vadehavsoplevelse af de helt store. Køb din billet her

Østers Safari med turbåden Mandøpigen
En tur på ca. 3 timers varighed. Vi sejler ud til østersbankerne i vadehavet, hvor vi som regel ser sæler undervejs. Vi har vaders, spande og knive med til alle, så vi ved østersbanken kan stå af båden og plukke østers, tilbage på båden kan i smage på jeres friske østers og vi servere et glas bobler hertil. Se kalender her

Share your wonders: