Oplev hjortene i brunst

Foto: Destination Vesterhavet, Hvide Sande
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Hennemøllevej 6

6854 Henne

Kontakt

Nyd nogle spændende dage ved Vesterhavet, når vi tjekker ind til et skønt weekendophold på PHs historiske Henne Mølle Å Badehotel.

Oplev Danmarks største hjortevildt i brunsttiden, når vi sammen med Naturstyrelsen Blåvandshuk tager på en spændende weekendophold. I september er hjortene i brunst, og de er derfor yderst fokuserede på at opretholde deres brunstterritorium. Hjortene forsøger med brøl og duft at imponere og tiltrække hunnerne. Samtidig må hver enkelt hjort være opmærksom på at holde de andre hjorte på afstand. Det store gevir med skarpe ender er derfor hjortens stærkeste våben. Det anbefales at opleve hjortene hen mod solnedgang eller tidligt om morgenen. Her er det en enestående oplevelse at høre de høje gennemtrængende brøl, mens man observerer de 250-300 kg. tunge krondyr på de åbne arealer.

Program for dagene

Opholdet starter weekenden med indkvartering på badehotellet, hvorefter der vil blive serveret velkomstkaffe med hjemmebag. Eftermiddagen bruges i Naturbussen med spændende oplevelser. Om aftenen skal der nydes en velsmagende fire retters kulinarisk oplevelse på badehotellet. Søndag er det tid til at stå tidligt op, der går turen nemlig ud for at udforske hjortene i brunst, hvilket gøres bedst tidligt om morgenen. Det bliver en unik oplevelse at høre hjortenes brøl og se, hvordan de på én gang forsøger at imponere hunnerne og holde de andre hjorte på afstand. Det bliver uden tvivl en weekend i naturens tegn. På turen køres der også langs Broncealderkysten ved Grærup Langsø, og i strandkanten langs Vesterhavet. Sidst men ikke mindst går turen med en Schweisshundefører på arbejde, for at se hvordan det foregår, når påkørt eller anskudt vildt skal findes.

Tidsplan for dagene

Lørdag

Fra kl. 13.30 indkvartering på badehotellet

Kl.14.00 Velkomstkaffe med hjemmebag

Kl. 15.00 afgang med Naturbussen til spændende eftermiddag

Kl. 18.00 Retur til strandhotellet

Kl. 19.00 Middag

Søndag

Kl. 05.30 Vækning + en kop kaffe med selvsmurt rundstykke

Kl. 06.00 Afgang til ”Brøl & brunst”

Kl. 09.00 Brunch på badehotellet

Kl. 10.30 Udtjek og afgang til Schweisshunde demonstration

Afslutning m. en sandwichs + en øl/vand

Adresse

Hennemøllevej 6

6854 Henne

Åbningstider

12 Sep 20 / 12 Sep 20

Lørdag

13:30 -

13 Sep 20 / 13 Sep 20

Søndag

Sidst opdateret af
Destination Vesterhavet, Hvide Sande