©  Foto:

Oplev Krudtværksområdet - Hele områdets historie

Krudtværket, der engang var en farlig arbejdsplads og lå som et stort lukket og militært bevogtet område i byen, udgør i dag en åben, rekreativ og alsidig bydel i Frederiksværk.

Krudtværksområdet er kendetegnet både ved sin særlige struktur og de mange velbevarede historiske bygninger, hvor kultur- kunst- og foreningslivet trives side om side med en række forskellige erhvervsvirksomheder.

Denne vandring indledes med et besøg i det gamle Trækulsbrænderi, som blev opført af J.F. Classen i 1760’erne. Den varer længere end museets andre tirsdagsbyvandringer, selvom ruten er kortere. Turen er koncentreret til det enestående, velbevarede krudtværksområde, tæt på Frederiksværks bymidte og inkluderer et stemningsfuldt aftenbesøg på krudtværksmuseet og en lille forfriskning.

Praktiske oplysninger

  • Dato: Tirsdag d. 4. juni kl. 18.00 - 20.30
  • Mødested: Krudtværksalléen 1, 3300 Frederiksværk
  • Pris pr. deltager: Rundvisning: Kr. 75,00 ex. gebyr | Rundvisning og dagens ret på Hotel Frederiksværk
    kr. 185,00 excl. gebyr | Book dine billetter


Arealet udgør i dag et rekreativt og mangfoldigt kulturmiljø med museum, kunstgalleri, foreninger og mindre virksomheder. Det undergår i disse år en nænsom opgradering som led i projekt ”Stålsat By” – senest i form af en restaurering af selve kanalen og skabelsen af en ny, sikker overgang mellem Nordtorvet og Krudtværksområdet.

På vandringen får man et blik ind i fortiden – dengang krudtmesteren blot ved at lytte til møllernes små klokker kunne høre, om produktionen kørte som den skulle. Vi ser nærmere på de enkelte huse og præsenterer den fascinerende udvikling indenfor krudtproduktionen gennem 200 år.