VisitDenmark

Sælsafari (Vadevandring) - Strandskaden

Introduktion:

Galgerev er et af de steder i vadehavet hvor man kan se den spættede sæl, og vi kan være heldige at se den større gråsæl. På sælbanken kan vi iagttage voksne sæler og unger. Normalt er der 150 - 200 sæler på banken.

Pris:

Voksne:100 kr.                            Børn: 50 kr.

Børn under 4 år er gratis

Beskrivelse af tur:

Galgerev er et af de steder i vadehavet hvor man kan se den spættede sæl, og vi kan være heldige at se den større gråsæl. På sælbanken kan vi iagttage voksne sæler og unger. Normalt er der 150 - 200 sæler på banken.

På vejen ud til sælbankerne går vi over Vaden - som ved ebbe er tørlagt - hvilket i sig selv er en helt unik oplevelse.  I horisonten smelter himmel og hav sammen – mens vi begiver os ud til sælbanken – et fascinerende syn.

En tur for både store og små. Udforskning af strand, sand og vand er altid et hit for børn - og hvem gemmer ikke et lille barn indeni.

Undervejs undersøger vi i fællesskab Vadens dyre og fugleliv. Vi graver efter sandorme, finder eremit krebs og dyndsnegle. Vi prøver at bevæge os som fuglene, når de fanger skaldyr.

Og måske kan vi også være heldige at finde et stykke rav.

En enkelt skipperskrøne eller to – bliver der sikkert også plads til.

 

Tip til børnefamilierne: Det er en god idé at tage ud til stranden 6 timer før eller efter turen - så børnene ved selvsyn kan se forskellen mellem flod og ebbe. Eller tag picnic kurven med og lad børnene lege i klitterne - mens i følger hvordan vandet kommer ind over Vaden.

 

Børnevenlighed:

Meget børnevenlig tur!

Vi anbefaler at i lader dem lege med sand og vand – så giv dem noget tøj på der er egnet til det.

Praktiske forhold:

Medbring

Kamera

Kikkert – hvis i har.

Poser til skaller og eventuelle rav-fund.

Beklædning:

Det er koldere på Vaden end på stranden – så tag en vindjakke eller en regnjakke med – og evt. en ekstra trøje.

Børnene vil rigtig gerne lege med det våde sand – så uanset vejret – er det en god idé at de har regnbukser på – hvis det ikke er shorts vejr J

Fodtøjet bør bestå af gummistøvler eller bare tæer afhængige af årstid og temperaturer, da vi kan risikere at måtte gå i ankeldybt vand enkelte steder. 

 

Varighed:

2 timer

Distance:

3 km

Handicappede:

Gangbesværede kan gratis låne en terrængående el-kørestol – send os blot en SMS (30202543), minimum dagen forinden – så sørger vi får at den står klar til jer ved turens start.

Vejbeskrivelse:

Vi mødes ved nedkørslen til Sønderho Strand.

Kør af landevejen til Sønderho på Fanø. Helt forenden af landevejen drejer i til højre af Strandvejen og forsætter til den slutter – på stranden.

GPS-koordinater: WGS84

55°20'47.6"N 8°26'18.4"E