VisitDenmark

Samsø Rederi

Vi forbinder Samsø og Jylland

Ombord på Samsøs nye færge PRINSESSE ISABELLA sænkes skuldrene… din Samsø ferie er begyndt.

Fra Jylland sejler PRINSESSE ISABELLA fra Hou ved Odder til Sælvig på Samsø med mange afgange hver dag.
Overfarten tager 60 minutter.

PRINSESSE ISABELLA sejler som den første indenrigsfærge i Danmark på flydende naturgas – LNG. Samsø har siden 1997 været Danmarks energi ø – og øens boliger og virksomheder forsynes i dag 100% med vedvarende energi. Samsøs ambition er nu at udvikle øen til fossilfri ø – og her kommer vores nye færge ind i billedet.

Målet er, at færgen skal sejle på lokalt produceret biogas. Restprodukter, fra bl.a. øens store grøntsagsproduktion, skal danne base for dette miljøvenlige drivmiddel. Når det lykkes, bliver PRINSESSE ISABELLA verdens første CO2 neutrale færge.

PRINSESSE ISABELLA

Overfartstid

60 minutter

Totallængde

99,9 m

Fart

14 Knob = 26 km/t

Antal personbiler

160 personbiler eller 16 lastbiler

Antal passagerer

600 (inkl. besætning)

Brændstof

Kan sejle på både gas og diesel


Kongelig dåb
PRINSESSE ISABELLA var i 2015 igennem et begivenhedsrigt år. Færgen blev sat i drift i starten af marts, og 6. juni blev færgen døbt af HKH Prinsesse Isabella. Det var prinsessens første officielle opgave for kongehuset. En stor dag for både for prinsessen, Samsø Rederi og hele Samsø.

Kåret som årets danske skib
På den internationale maritime messe i København i oktober 2015 – Danish Maritime Fair – blev PRINSESSE ISABELLA kåret som årets danske skib.

Om begrundelsen for valget blev der sagt: ”PRINSESSE ISABELLA er et godt eksempel på et skib designet ind i en større sammenhæng – her et lokalsamfund med en grøn ambition. Skibet repræsenterer innovation og ny/moderne fremdrivningsteknologi og viser, at et samarbejde mellem skib og land (biogasproduktion) muliggør en forbedring af miljøet.”

Vi er stolte af vores skib og vores ø, og glæder os til at byde dig velkommen ombord.