Sea War Museum

Sea War Museum Jutland i Thyborøn fortæller historie om verdenshistoriens største søslag - Jyllandsslaget - som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916.

100.000 mand på tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs. Kanontordenen var så voldsom, at den kunne høres i land. 8.645 søfolk mistede livet. 24 skibe endte på havet bund. 

I klitterne ud mod havet ligger en mindepark for Jyllandsslaget. 

”Krig er en tragedie og skal ikke forherliges, men historien skal fortælles, og ofrene bør huskes.” er museets motto. Vi har ingen fjender. Det er krigen selv, som, er fjenden.

Kom ind og oplev levn fra tiden under første verdenskrig på Sea War Museet i Thyborøn. Se hvad der blev brugt i kampen på, under og over vandet i Nordsøen ud for Jyllands vestkyst.

Museets hovedvægt er på søkrigen i Nordsøen under Første Verdenskrig. Især om ”Jyllandsslaget”, verdenshistoriens største søslag. Der er også plads til flere andre ting fra især Jyllands vestkyst. 

I tilknytning til museet bliver der bygget et marinarkæologisk center med et magasin med maritime genstande, et konserveringsværksted, samt et forskningsbibliotek og arkiv med studiepladser.

I museets permanente udstilling fortæller Sea War Museet en række dramatiske historier fra søkrigen, som illustreres med originale genstande fra begivenheden. 

Sea War Museum er velegnet som besøgssted for busgrupper.

Åbningstider:
Juni, juli og august: åbent alle dage fra kl 10-17.00
Resten af året: åbent alle dage fra kl 10-16.00
December: kun åbent 20.-23. og 26.-30. december

For grupper efter aftale.

Tilgængelighed med kørestole mv.

Sea War Museum har meget god tilgængelighed for kørestolsbrugere.

 

Kørestole/rolator kan lånes på museet ved henvendelse til personalet.

Der er handicaptoiletter ved henvendelse til personalet.

Personer med ledsagerkort kan gratis medtage en hjælper/ledsager.

Parkering ved fliserampen ved museets indgang er tilladt for kørestolsbrugere og gangbesværede.