VisitDenmark

Skjern Reberbane

Ringkøbing-Skjern Museum følger myndighedernes retningslinjer og tager selvfølgelig de nødvendige forholdsregler for at forhindre smittespredning.

Skjern Reberbane er Skjerns længste hus - men også det smalleste!

Det er en underlig bygning. Med sine få meter i bredden ser den meget lille ud, når du ser den forfra, men lad dig ikke narre! Bygningen er næsten 100 meter lang!

I gamle dage var det på reberbanen, rebslageren slog reb. Rebene blev brugt til sytov til skibe, reb til at ringe med kirkeklokken og rigningen til traditionelle danske hestevogne og meget mere.

Skjern Reberbane er en af landets få bevarede originale reberbaner. Her har man slået tov på samme måde, som man har gjort det i flere hundrede år.

Levende Historie

Skjern Reberbane er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien der hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller en spændende historie om det liv mennesker gennem tiden har levet der, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Skjern Reberbane, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk/skjernreberbane.