VisitDenmark

Sommer i Viborg

Nyd en formidabel sommer i den gamle hovedstad, Viborg. Her kan du opleve egnens smukke natur, dykke ned i byens historie og få sved på panden med de mange aktivitetsmuligheder.

Viborgs aktive oplevelser

I byens smukke natur kan du prøve kræfter med et hav af outdoor-oplevelser. Er du til MTB-trails, rolige cykelture, lystfiskeri eller noget helt andet? Så er Viborg byen for dig!

Du kan finde den aktive ferieoplevelse, der passer dig, lige her.

Oplev den smukke natur

Viborg-egnen byder på masser af spændende naturområder. Landskabet er præget af enorme hedeområder, kuperede og dramatiske bakker, et fantastisk vildreservat samt et hav af parker og rekreative områder. Viborgs natur byder på frisk sommerluft i lungerne samtidig med være en sand fryd for øjet.

Læs meget mere om Viborgs mange naturområder her.

En gammel hovedstad med masser af historie

Viborg emmer af historie og er en af Danmarks ældste byer med spor helt tilbage til oldtiden. Er du fascineret af kunst og kultur samt Danmarks smukke og spændende historie? Så er Viborg med sikkerhed et besøg værd!

Du kan dykke ned i de mange historiske oplevelser her, og få inspiration til din sommer i Viborg.

Oplev danmarkshistorien på en ny måde

Tag familien med på en spændende mordgådejagt fyldt med mystik og hemmeligheder i Viborgs historiske Domkirkekvarter. Hvem dræbte den danske konge Erik Klipping i 1286? 

Læs mere og køb billet lige her.

Få en elektrisk oplevelse på Energimuseet

Bliv klogere på elektricitetens fysik, teknik og historie på Energimuseet. Er du nørdet, nostalgisk eller bare nysgerrig? Så er Energimuseet helt sikkert noget for dig. Her kan du få et væld af vilde oplevelser både ude og inde, alt sammen i den skønne natur ved Gudenåen og Tange Sø.

Er du blevet nysgerrig efter flere informationer om det interessante museum? Så læs mere her.

Oplev verdens største kalkmine: Mønsted Kalkgruber

Kalkgruben er en endeløs labyrint af både smalle og enorme minegange. I gruberne kan du se et multimedie show i den underjordiske biograf ved grubernes største sø. Lys-showet vises hver time, hvor det fortæller om kalkens og grubernes historie

Læs mere om den unikke oplevelse lige her.

Lyder en sommer i Viborg som noget for dig? Så kan du læse meget mere om byens mange muligheder lige her.

Se endnu flere sjove sommeraktiviteter i Viborg lige her.

#visitviborg #visitaarhusregionen