Sommerdage & sommernætter ved Lyngvig Fyr

Foto: Destination Ringkøbing Fjord
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Holmsland Klitvej 109

6960 Hvide Sande

Kontakt

Lyngvig Fyr er noget særligt. Om det er sommerdagene hvor man står på toppen af Vestjylland og ser hvordan solen gør sit indtog over fjord og hav. Eller sommeraftenerne hvor solen siger godnat og går ned ved fyret. Alle dage ved Lyngvig Fyr kan noget særligt og alle dage, hele sommeren, holder fyret åbent. Og hver onsdag i hele juli og august kan I også opleve den særlige stemning, når der holdes aftenåbent ved Lyngvig Fyr.

Sommerdage ved Lyngvig Fyr er solskinsfyldte dage hvor der er plads til en is i det hyggelige gårdmiljø ved den gamle fyrmestergård. Det er dage hvor børnene leger på naturlegepladsen og det er dage hvor regnen farver landskabet mens man fra toppen af fyret blot følger med. Og så er det alle de andre fantastiske dage ved Lyngvig Fyr. Fordi alle dage ved Lyngvig Fyr, mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, er forskellige. Her kan man nyde den bjergtagende udsigt fra fyrets top, opleve den hyggelige butik med de finurlige og fine ting og tage en varm kop kaffe og eller en iskold is med fra caféudsalget i fyrmesterboligen. I gårdmiljøet er der bord- og bænkesæt og masser af plads.

Fyraften ved Lyngvig Fyr hver onsdag

Hver onsdag i juli og august er der “fyraften” ved Lyngvig Fyr. Fyrtårnet holder åbent helt til kl. 22, og fra toppen af fyret kan I følge med mens solen går ned.
Det vil selvfølgelig også være muligt at købe lidt godt til ganen, så man kan nyde en fyraftensøl i de helt rette rammer.

Masser af plads og frisk luft

Hele området omkring Lyngvig Fyr består af 300 ha. fredet klithede og klitter, som bestemt er en gåtur værd. Her kan I blive blæst igennem af vestenvinden - og der er god plads til alle!

Udenfor fyrmesterboligen venter naturlegepladsen med det maritime tema. Her kan I lade børnene brænde krudt af, og der er gode muligheder for sommerfugle i maven, når de suser derudad på svævebanen, og selv den bedste klatreabe kan blive udfordret når der skal klatres rundt på hvalskelettet.
Lad også ungerne prøve den sjove skattejagt om Lyngvig Fyr i gamle dage, hvor I på egen hånd kommer rundt i området ved fyrmesterboligen.

Sømænd og sommergæster

Lyngvig Fyr er det sidst byggede fyrtårn på den jyske vestkyst. I mange år lå en 100 km. lang strækning mellem Bovbjerg og Blåvandshuk mørklagt. Først efter flere tragiske ulykker blev det besluttet at bygge endnu et fyrtårn. I 1906 stod det karakteristiske hvide fyrtårn færdigt, hjalp sømænd sikkert videre på deres rejse. I området omkring Lyngvig Fyr kan I blive klogere på fyrets historie. Og selv opleve hvordan området har forvandlet sig fra at passe på sømænd til at byde sommergæster velkomne.  

Praktisk information

Åbningstider

29.-30. juni + juli-august
Fyrtårnet - cafe & butik
Alle dage fra kl. 10.00-19.00 - onsdage fra kl. 10.00-22.00
Iskiosk alle dage fra kl. 12.00-17.00
Entré til fyrtårn 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis i følge med voksne.

Billetter kan købes på stedet og online via museets hjemmeside, www.levendehistorie.dk.

Adresse

Holmsland Klitvej 109

6960 Hvide Sande

Åbningstider

31 Jul 20 / 31 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

Sidst opdateret af
Destination Vesterhavet, Hvide Sande