VisitDenmark

Strande og badesøer

Vigen Strandpark nord for Roskilde by er roskildensernes foretrukne badestrand. Stranden ved Vigen Strandpark ligger ud til Roskilde Fjord mellem Veddelev og Roskilde.

Bag stranden ligger Roskilde Camping og herimellem findes et dejligt grønt område, der giver mulighed for forskellige aktiviteter ved den familievenlige strand. Stranden ligger i naturskønne omgivelser, med dejlige grønne strandenge samt en sandstrand med badebro ud i fjorden. Der er bruser på stranden. Stranden  er 300meter lang og 10-15 meter bred.  Stranden udgøres af fint sand med få småsten. Fjordbunden udgøres ligeledes af fint sand.

Fra Roskilde centrum tager det ca 15 minutter at cykle til Vigen, og man cykler langs fjorden hele vejen. I bil kan man køre via Baunehøjvej, som fører til parkeringspladsen 200 meter øst for stranden, og her er tilmed opført en rampe ned mod stranden, som giver adgangsmuligheder for kørestolsbrugere, gangbesværede og badegæster med barnevogn.

Vigen Strandpark har haft Blå Flag i perioden 1992 til 2010 – undtagen i 2003, hvor der var nye krav om handicaptoiletter. Det er kommet i 2014.

Se strandvejret på DMI.