Sundtoldens Dage i Helsingør

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
Sundtoldsmarkedet fra Helsingørs storhedstid, hedder i år Sundtoldens dage og kan ses og opleves i Helsingør fra  8-15. august, når aktører i autentiske historiske dragter, sørger for et væld af forskellige aktiviteter i byen.
Adresse

3000 Helsingør

Kontakt

E-mail:museerne@helsingor.dk

Telefon:+454928 1800

Der bliver oplevelser for alle sanser når sundtoldens dage genskabes i form af en masse forskellige arrangementer rundt omkring i Helsingør by. 

Vigtigst af alt, vær opmærksom på, at man i år, pga COVID-19, skal huske at booke sin billet på forhånd til en del af arrangementerne. Dette kan gøre via dette link.

Tag hele familien med på en tur i tidsmaskinen

I havnen kan du opleve de historiske træskibe som lægger til kaj efter kapsejlads på Øresund. Kom med i vinkælderen, som er omdannet til en rigtig sundtoldsknejpe og smag på kongens vin, eller få dig en dram og et godt glas øl og hør historien om værtshusene, øllet og snapsen. Rejs med til empiretiden hvor moden blev enkel og frisuren klassisk. Tag på en tidsrejse gennem byen og oplev storhedstiden og hør historien om Erik af Pommeren der indførte Øresundstolden. Gå gennem de smukke gader og mærk historien vingesus og træd indenfor på en esklusiv kirkegårdsvandring blandt gamle gravsten. 

Åbne gårde og musik og mad

Portene åbnes til mange af byens historiske gårde, hvor du kan møde de lokale guider, der fortæller om de dramaer der engang udspillede sig bag murene. I de hyggelige gårdhaver kan du høre om livet på de 7-verdenshave og nyde en god skipperlabskovs til tonerne af sømandsmusik. På den Røde Plads bliver der også sunget sømandsange når Helsingør Sømandsforening stemmer i. 

Det for børn

Du finder igen i år spændende aktiviteter for børn. Kom med på soldaterskole og bliv iklædt uniform og lær at marchere. Oplev ægte cirkusstemning, når gøglere slår sig løs på slap line. 

Tid og sted:

Sundtoldsdage finder sted rundt omkring i Helsingør By. Det arrangeres af involverede aktører, mere end 400 frivillige samt ansatte ved Museerne Helsingør.

Tag hele familien med på en fornøjelig tur i tidsmaskinen tilbage til Sundtoldens By, fra den 8-15. august. Grundet den lidt specielle tid med smittefare og COVID-19, skal mange af arrangementerne bookes i forvejen. Pris for de enkelte arrangementer er excl. alm. gebyrer ved booking. 

Adresse

3000 Helsingør

Åbningstider

08 Aug 20 / 15 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

10:00 - 16:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland