©  Foto:

Superorganisme: Det summer af kunst på Munkeruphus

Udforsk biernes fascinerende verden i Munkeruphus' seneste udstilling, 'Superorganisme'. Oplev, hvordan kunst og videnskab forenes i værker, der undersøger alt fra en bi fanget i rav for 40 millioner år siden til den afslappende summen af bier i ‘terapi-huset’.

Værker med bier fra en lang række kunstnere

I udstillingen ‘Superorganisme’ på Munkeruphus kan du opleve biernes verden gennem linsen på en lang række dygtige kunstnere og forskere.

Se blandt andet en bi, der blev fanget i rav for 40 millioner år siden, modeller af bistader fra hele verden og gå på bi-biblioteket, hvor du kan finde alt fra bi-poesi til bi-dissektioner.

Besøg Munkeruphus - Samtidskunst i historisk kunstnerhjem

Prøv bi-terapi i parken på Munkeruphus

Gå en tur ud i Munkeruphus’ fredfyldte, grønne park - og gå i bi-terapi. Her kan du sætte dig ind i bi-terapi-huset, læne dig tilbage med lukkede øjne i stolen og lytte til den hyggelige summen fra bierne, der er en del af installationen.

Materialer fra biernes liv

Værkerne i udstillingen på Munkeruphus er stort set alle lavet med materialer, som bierne selv er i berøring med. Det kan være bivoks, bistader, biavlerudstyr eller bierne selv. På den måde mimer udstillingen biernes virkelighed.

Find åbningstider på Munkeruphus

En verden af bier

Biernes verden er både enkel og kompleks. En bi har en ret simpel livsopgave: Den skal samle pollen, der kan laves til honning, så den kan overleve.

Men mekanismerne bag bestøvning af planter og frugter, og hele den indvirkning, det har på jordens cyklus, er en videnskab. Vi indgår, både mennesker og bier, i en slags superorganisme.

Oplev den spændende verden, som bierne lever i, i udstillingen på Munkeruphus.