Symbolisten Rosenkrantz, Særudstilling Vejen Kunstmuseum

Foto: Vejen Kunstmuseum
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Østergade 4

6600 Vejen

Kontakt

E-mail:museum@vejen.dk

Telefon:79966940

Vejen Kunstmuseums særudstilling fokuserer på to dele af Arild Rosenkrantz’ produktion. Den ene er hans originalillustrationer fra 1907-1908 til den amerikanske forfatter Edgar Allan Poes bog ”Hemmelighedsfulde Fortællinger”.  Illustrationerne er udlånt fra Rosenholm.

Udstillingens andet fokus er kirkeruder. Rosenkrantz (1870-1964) var tæt knyttet til England, hvor han ofte rejste og boede i lange perioder. Her lavede han både store vinduespartier og bestillingsopgaver på minderuder for enkeltpersoner – en særlig engelsk tradition Tegningerne af disse kirkeruder i 1:1 blev fundet på loftet på Rosenholm, og vises opsat og indrammet på særudstillingen.

Rosenkrantz var af adelsslægt, direkte forbundet med den imponerende herregård Rosenholm ved Hornslet. Han var kosmopolit og voksede op med slægts- og venskabsbånd på tværs af Europa. Hans skotskfødte mor Julia Louise Mackenzie var blandt de første elever på Tegneskolen for Kvinder i København, og hun havde sans for at fremme sønnens kunstneriske evner. I perioder var Rosenkrantz i Paris og virkede der sammen med tidens øvrige symbolister, som Niels Hansen Jacobsen også var iblandt.

 

Adresse

Østergade 4

6600 Vejen

Åbningstider

26 May 20 / 13 Sep 20

TirsdagOnsdagTorsdagFredag

10:00 - 16:00

LørdagSøndag

11:00 - 17:00

Sidst opdateret af
Visit Vejen Turistinformation