skip_to_main_content
VisitDenmark

Tønder Juleby

Julebyen Tønder åbner med et stort julemandsoptog

Tønder vil igen overraske, forføre, glæde store og små, dufte af jul, og igen vise, at Tønder er Danmarks førende juleby. 

Ikke mindst set i lyset af titlen som Danmarks Hyggeligste Handelsby 

Åbner med et brag af et julemandsoptog 

Lørdag den 6. november åbner Julebyen Tønder sin 28. sæson. Det sker med et brag af et julemandsoptog, der går fra Kvickly Tønder på Plantagevej og op gennem gågaden til Torvet. Med Esbjerg Postorkester i front og en masse julemænd, julekoner samt nissemænd bliver det igen et forrygende optog. Optoget går til Torvet. Her åbnes julen officielt kl. 14.00. 

Det er samtidig starten på julen i Tønder. Butikkerne har åbent hver dag fra den 6. november til og med den 23. december. 

En duft af jul – juletog, Juleby og en duft af gran, jul og brændte mandler 

Traditionen tro kører Tønders eget juletog gennem gågaden hver lørdag og søndag med start kl. 10.30 om lørdagen og kl. 11.00 om søndagen. Julehytterne på Torvet har åbent ugen igennem. Hele gågaden er pyntet op med jul som tema. Juletræer og julepynt samt julebelysningen er med til at gøre julen i Tønder til det helt store trækplaster, der altid er en tur og et besøg værd. 

Ikke mindst julehytterne og butikkerne er parate til det helt store besøg og her i Tønder er både service i hyggen helt i top. 

Flyvende julemand – enestående i hele Danmark – med snegaranti 

Julemanden i Tønder er igen i år flyvende – oplev ham når han lander på tagryggen på Torvet. Og hver gang vil det ske i en sky af sne. Der er således allerede nu givet snegaranti i Tønder i julen. 

Og rækken af arrangementer og nye tiltag fortsætter helt frem til og med den 23. december.