©  Foto:

Tremhøj Museum

Nord for Horsens ligger bronzealderhøjen Tremhøj mere end 100 meter over havet. Her er der opført et spændende arkæologisk museum, som formidler nogle af de talrige fund, der er fundet i det arkæologisk rige område omkring Tvingstrup og Haldrup. Åbent efter aftale. 

Enestående lokal landskabsarkæologi

Gården Malenelyst udgør basen for dette arkæologiske museum, som formidler information og viden om oldtiden ved Horsens fjord, især vedrørende landskabsarkæologien ved landsbyerne Tvingstrup og Haldrup, som har en helt særlig arkæologisk rigdom og har været beboet så længe der har været mennesker i Danmark. De besøgende kan forvente særdeles interessante arkæologiske og kulturhistoriske oplevelser samt en særlige skøn natur på Horsensegnen.

Museet henvender sig til alle med interesse for arkæologi, kulturhistorie og natur. Det er ikke blot en udstilling, men også et sted, hvor gæsterne kan arbejde med tingene og se og bruge de planter, som vores forfædre levede af og brugte til bygninger, redskaber, medicin og meget andet.

Som gæst har du mulighed for at lære om lokalområdets tidligste historie, røre ved gamle oldsager og lære redskaberne at kende.

 

Om Tremhøj

Tremhøj Museum er navngivet efter bronzealderhøjen Tremhøj, der tårner sig op ved gården. Højen som er fra 1800-1100 f.kr., er aldrig blevet udgravet, men udgravninger af lignende høje i området har indeholdt fine skatte som bronzesværd.

Udsigten over Horsens Fjord er ganske imponerende fra Tremhøj, der har sin top mere end 100 meter over havet. Der kan ses helt til Fyn og Samsø. Som gæst vej Tremhøj Museum er du velkommen til at bevæge dig op på Tremhøj, ligesom der er mulighed for at gå gennem en gammel hulvej til en bålplads. Her kan man opleve den natur, oldtidsmenneskene beboede og færdedes i engang.

 

Åben efter aftale

Det er muligt at besøge Tremhøj Museum ved forudgående kontakt på telefon eller mail til museet. Det koster 50 kroner for voksne og 25 for unge under 18. Det er desuden muligt for grupper at komme på guidet tur med en kyndig guide fra museumsforeningen.

Hold øje med Tremhøj Museum’s Facebook-side, hvor du kan læse om kommende arrangementer med arkæologisk, kulturhistorisk eller naturmæssigt / geografisk indhold.

 

Flere historiske attraktioner i Kystlandet

Fra oldtid til det moderne samfund - Kystlandet byder på museumsudstillinger, bygningsværker og historiske attraktioner i naturen for enhver smag. 

På denne side kan du finde inspiration til historiske oplevelser inden for kort afstand af Tremhøj Museum.