Gå til indhold
©  Foto:

Tuse Næs Gårdmosteri

Om foråret er der små knopper på træerne, om sommeren blomstrer de med smukke hvide blomster, og om efteråret hænger æblerne tungt på grenene. Hele året er det fantastisk at besøge Tuse Næs Gårdmosteri på halvøen Tuse Næs i Vestsjælland, der sælge økologiske æbler, æblemost og honning fra egen plantage.

Du kan købe æbler, æblemost og honning på plantagen fra omkring midten af august og indtil omkring marts. Der er en lille bod ved vejen, hvor det kan købes, men du er også velkommen til at tage en tur i plantagen og kigge forbi i mosteriet.

Økologiske æbler uden sprøjtemidler

Æblerne på Tuse Næs Gårdmosteri har en fantastisk, intens smag. I alt er der 15 forskellige æblesorter på plantagen og de er alle økologiske og uden sprøjtemidler.

De forskellige æblesorter modner og kan plukkes på forskellige tidspunkter:

  • August: Rød Annanas, Discovery.
  • September: Ahrista, Rød Aroma, Rød Ingrid Marie, Ingrid Marie, Holsteiner Cox, Cox's Orange, Belle de Boskoop både rød og grøn, Mutsu og Pigeon.

Selvpluk af æbler

Fra midt i september til efter efterårsferien er der selvpluk af æbler på plantagen. Det er en skøn mulighed for at hele familien kan opleve den gamle plantage og smage de forskellige æblesorter. Hvis du opbevarer æblerne korrekt, kan de holde hele vinteren.

Æblemost fra eget mosteri

Hvert år bliver nogle af æblerne mostet til en velsmagende og sund økologisk æblemost. Æblerne er koldpresset og ufiltreret. Mosten pasteuriseres for at opnå en bedre holdbarhed.

Honning fra Tuse Næs

På plantagen kan du også købe økologisk honning fra egen biavl. Bierne bruges til at bestøve æbletræerne, men de producerer også honning, som gårdejerne selv slynger og sælger.

Share your wonders: