Gå til indhold
©  Foto:

Våbenmuseum på Egholm Slot

Da Ole Falck var 16 år, fik han et luftgevær af sin far, og det blev starten på en livslang hobby med at samle på skydevåben og tilbehør til våben. I august 2012 gik en drøm i opfyldelse, da Ole Falck kunne åbne Våbenmuseum på Egholm Slot og dermed dele sin store våbensamling med offentligheden.

Turen gennem våbenmuseets udstilling starter med danske og tyske soldater og materiel fra den 9. april 1940. Herefter kommer såvel engelske, russiske som amerikanske soldater. 2. verdenskrig-temaet afsluttes med en udstilling fra modstandsbevægelsen med tilhørende nedkastningsmateriel. Der er også bygget en stue fra krigens tid, hvori der er iscenesat en del arbejde fra modstandstiden.

Herefter fortsætter du ind i en såkaldt western-afdeling, som ud over at huse en diligence og en udstoppet bisontyr inkluderer de antikke våben og tilbehør fra den tid. Der er også en stor samling af jagtvåben og tilbehør, og du kan se et krybskyttehjem med forskellige krybskyttevåben.

Ud over de nævnte tema finder du på Våbenmuseum på Egholm Slot en unik samling af våben helt tilbage til 1600-tallet. Og der er ekstraordinære ting i samlingen som flaget fra Hitlers førebunker i Berlin, Saddam Husseins revolver og gasmasker til heste.

Share your wonders: