Vandretur: Hasselø 3,5 km - Nykøbing F.

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

På vandretur ved Hasselø 3,5 km.

Se ruten på Google Maps
Lige syd for Nykøbing Falster ligger Hasselø (2). Kør sydpå langs Guldborgsund og videre ad Hasseløvej, gennem Hasselø Plantage (bebyggelse). Dernæst tages grusvej th. ud mod det lave dige. Der er P-plads på ydersiden af diget. Som navnet siger, var det tidligere en ø, som blev landfast ved inddæmningen af noret i 1800-tallet. Tag den flotte sti langs en række gamle piletræer langs kysten sydpå med udsigt til Flatø og Kalvø.
 
Flatø (3) var tidligere opdyrket i de små husmandsparceller, men er nu dækket af skov. Øen er privat ejet. Stien fører os op på en kratbevokset skrænt med fin udsigt til Lolland med godset Priorskov. Læg mærke til en stor hvid sten ved kysten ud for godset. Den kaldes Hvidemær (4).

Kalvø (5) flokkes sølvmågerne, men der er også knopsvaner, grågæs og diverse ænder. Øen ejes Hasseløs bønder i fællesskab. Husk kikkert. Der er ikke adgang til øen. Stien ender ved vejen i udkanten af Hasselø by, som tidligere var en ydmyg landsby med lidt gårde, fiskerhuse og enkelte kunstnerboliger, men som nu rummer en række mondæne villaer. Man kan gå tilbage ad landevejen nordpå, men det er mere behageligt at tage stien retur.