Får til kanten
På Bovbjergs tykke, grønne græstæpper går krøllede får og græsser. De ved det ikke selv, men de er en del af et natur- og miljøprojekt, der med fårene som instrument skal skabe biologisk mangfoldighed til glæde for blandt andet fuglelivet. Det gør de ved at afgræsse arealerne omkring klinten. I gamle dage holdt fyrfolkene får, og nu har lokale fåreavlere sørget for, at de brægende og velsmagende dyr igen er tilbage. Herfra arbejder man også for at udbrede det lokalt producerede fåre- og lammekød til resten af landet.
Vi mødes omkring fyret
Vil man smage på specialiteter fra området, så byder caféen i nærheden også på lækre oste- og pølsetallerkener med blandt andet de lagrede oste, skinker, pølser fra Bovbjerg og heden samt spegepølser fra fårene ved fyret. Her er der også plads til kaffebord med hjemmebagte boller og lagkage i de gamle stuer.
Bag fristelserne står blandt andet frivillige kræfter, der også sælger lokale delikatesser og byder indenfor til kunstudstillinger, musikaftener, forfatterbesøg og fællesspisninger året rundt.
Om efteråret er der efterårsmarked med lokale fødevarer, kunsthåndværk og en fristende vaffelbod.