En tidligere polarekspeditionsleders drøm om at lave et eget destilleri har båret frugt. For her omsætter man den ædle smag af nordens frugter, bær og urter til gyldne dråber af rom, whisky, gin, snaps og brændevin. Svinkløvs natur lægger navn til en serie af snapse, og danske æbler, havtorn og hybenroser fra det nordvestjyske er en del af essensen af en prisvindende gin.
Smørret er dobbeltsyrnet, lavet på fløde og æltet to gange. Sådan laver man smør på gammeldags manér, og sådan har man gjort det på det lokale mejeri siden 1890. Mælken kommer fra et nærliggende kloster, hvor også en ost lagret i kælderen bærer klostrets navn. Og i en gammel bunker ved Vesterhavet hviler flere oste på række, for her er optimal luftfugtighed og temperatur til at lave osten med den helt særlige smag.
Ryåens vande kan virke kølende på en varm sommerdag, hvor også åen i gamle dage blev brugt til at køle is ned med. Is er her stadig, men i mere moderne former, og ved åen er der smagsprøver, når den svalende is engang om året bliver fejret ved Isens dag. Her kan man få en rundtur i isproduktionens verden, og i mejeriboligens velbevarede stuer kan man nyde gammeldags vafler, isdesserter og softice.