Limfjorden indeholder nogle af de største skatte, som folk valfarter til fra hele verden for at grave frem af havet. Og der er heldigvis rigeligt af fjordens spiselige juveler som muslinger, fjordrejer og østers her i den nordvestlige del af Danmark.
Limfjordens skaldyr er kommet i høj kurs, så områdets madfestivaler oplever stor efterspørgsel og mange gæster, der planlægger deres besøg i området, når der igen er festival til ære for skaldyrene på øen i hjertet af Limfjorden.
»Folk i hele landet har virkelig fået øjnene op for vores lækre råvarer og smukke natur i området ved Limfjorden. Og vi kan tydeligt mærke, at de lokale er stolte over, at mange kommer helt fra Sjælland for at opleve Skaldyrsfestival på Mors. De lokale har jo altid selv vidst, at skaldyrene her er uovertruffent gode, men det er dejligt, når andre også værdsætter dem. De mange turister har virkelig pustet nyt liv i området og det har medført nye restauranter og andre spændende tilbud,« fortæller Peter Graversen, leder af Enjoy Limfjorden.
Skaldyrene i Limfjorden er delikate, fordi havet er rigt på næringssalte, og det giver god smag til Limfjordens muslinger og østers, der lever af planktonet i vandet. Det gør, at Limfjordsøsters er en stor delikatesse, som bliver eksporteret til mange dele af verden.
»Du finder ikke den samme kvalitet af østers nogen andre steder i verden. Og derfor bliver Limfjordsøsters solgt til høje priser rundt om i verden. De seneste år er det blevet utrolig populært med østers- og muslingesafari ved Limfjorden, og det er rigtig fint, for der er rigeligt af østers i Limfjorden,« fortæller Peter Graversen.