God til rodfrugter
Dragsholm Slots historiske bygninger fungerer i dag som hotel med to restauranter. Den ene er gourmetrestauranten Slotskøkkenet, og den anden er den mere folkelige bistro Spisehuset. Begge spisesteder benytter sig af de mange friske råvarer, som vokser i landskabet rundt om slottet.
»Jorden i Odsherred er rigtig god at gro grøntsager i. Særligt rodfrugter har det godt i denne jord og bliver spækfyldte med smag. Grøntsager og urter spiller ofte hovedrollen i vores retter på Dragsholm Slot, og kødet bliver dermed et sideelement. Vi har et meget tæt samarbejde med de lokale producenter, og de ringer til os og fortæller, når f.eks. gulerødderne har den perfekte størrelse og smag. Derfor kan vi servere helt friske råvarer i vores restauranter,« fortæller Thomas Kjelfred.
Vinmarker i Odsherred
Odsherreds bølgende landskab er også rigtig godt til vinmarker, hvorfor man også finder landets bedste vingårde her. Slotskøkkenet på Dragsholm Slot har derfor lavet en særlig vinmenu af lokale vine sat sammen med retter af råvarer fra producenter tæt på slottet.
På Dragsholm Slot er de også selv i gang med at udvikle en nordisk mousserende vin. Vinmarkerne blev anlagt for to år siden, og de håber snart at kunne høste gode druer til projektet, alt afhængig af hvor varm den danske sommer bliver i år.
Tag til Lammefjordens Besøgsmark
Vil du gerne dykke helt ned i Odsherreds landskab og natur, så kig forbi Lammefjordens Besøgsmark. På marken kan du i sommerhalvåret se - og efter aftale smage - en række af de grøntsager, som Lammefjordens avlere høster stor anerkendelse for. Marken er forbundet med en oplevelsesrute på ti kilometer med fem stop, der ender ved Dragsholm Slot. Husk dine høretelefoner, og tænd for podcasten, der fortæller om Lammefjordens geologi, inddæmninger og nutidige landbrug.
Og efter en lang gåtur er det ganske velfortjent med et godt måltid af lokale råvarer på en af Dragsholm Slots to restauranter.